Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хто свиснув мільярди Чорномирдіна?

Неділя, 24 червня 2001, 13:54
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін спростовує інформацію про наявність у нього мільярдного достатку. "Це - дурість", сказав він у відповідь на повідомлення журналу "Форбс" про те, що він є одним з найбагатших людей світу.

"Кілька років назад писали, що в мене $5 млрд., а сьогодні пишуть, що у мене $1 млрд. 100 млн., куди ж поділися майже 4 мільярди? Хто їх свиснув?", питає Чорномирдін.

"Якщо "Форбс" покаже, де лежить мій мільярд доларів, то цей мільярд я віддам журналу, а 100 млн. - "Інтерфаксу", - пообіцяв Чорномирдін. "Інтерфаксу" повезло - кореспондент саме цього агентства першим задав питання Чорномирдіну про його грошики.

Минулого тижня американський журнал "Форбс" написав про те, що Чорномирдін увійшов до списку найбагатших людей світу, який традиційно складає цей часопис. Достаток Чорномирдіна оцінили в $1,1 млрд.

До цього колишній глава російського уряду завжди спростовував повідомлення західної преси про розміри свого достатку.

До списку багатіїв не потрапив жодний українець, зате є і інші росіяни - в числі тих, що завершують список журналу "Форбс", - Михайло Ходорковський, Володимир Потанін, Володимир Богданов, Рем Вяхирєв, Роман Абрамович, Вагіт Алекперов, Михайло Фрідман. Троє останніх вперше попали до списку цього року.

За підрахунками журналу зараз у світі живе і працює рекордне число людей, чий достаток перевищує $1 млрд., - 538. Найбагатшою людиною залишається американець Білл Гейтс, фундатор імперії комп'ютерних програм "Майкрософт". Його особисте майно оцінюється журналом у $58,7 млрд., хоч у порівнянні з торішнім рівнем - $63 млрд.- воно впало в ціні на 7%.

Друге місце серед найбагатших світу посідає банкір-інвестор Уоррен Баффет, який "коштує" $32,3 млрд. "Форбс" зауважує, що обережна інвестиційна політика Баффета завжди була успішною, тому зараз американці, які шукають застосування своїм грошам, стежать буквально за кожним кроком банкіра.

Замикає цю трійку Пол Аллен, який разом з Гейтсом створив корпорацію "Майкрософт", і чий достаток зараз оцінюється у $30,4 млрд. Це менше, ніж рік тому. Втрати обох друзів викликані істотним падінням котування комп'ютерних компаній у США протягом останніх місяців.

Чорномирдін - не єдиний мільярдер, який очолював уряд своєї країни: 29 місце в переліку посідає найбагатший італієць, чинний голова Ради міністрів Італії Сильвіо Берлусконі, який володіє $10,3 млрд.

З більш ніж 500 мільярдерів, перерахованих "Форбс", всього 7% - жінки. Найбагатшими представницями прекрасної половини людства є сестри Еліс і Хелен Уолтон, спадкоємиці Сема Уолтона, творця найбільшої в світі мережі магазинів "Уолмарт". У кожної з них - по $18,5 млрд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування