Дружина Ющенка подала в суд на російського журналіста і українські ЗМІ

Вівторок, 26 червня 2001, 20:51
Дружина екс-прем'єр-міністра України Віктора Ющенка Катерина Чумаченко подала позов проти автора програми "Однако" російського телеканалу ОРТ Михайла Леонтьєва, а також газети "Київські відомості" і українського телеканалу "Інтер".

Як повідомляє "Інтерфакс", вона розцінила сюжети і публікації цих ЗМІ як "пряме втручання в своє особисте життя".

Сума компенсації морального збитку, вказана в позові, становить 200 тисяч гривень (близько 37 тисяч доларів США). Крім того, дружина колишнього голови уряду, зі слів її адвоката Миколи Полудьонного, "бажає, щоб були задоволені її вимоги: опубліковані матеріали-спростування, а також текст рішення суду".

На думку адвоката, "є всі підстави вважати, що справа буде виграна". У тому випадку, якщо журналіст не з'явиться в суд, справа вирішиться не на його користь. "Якщо російський журналіст не з'явиться, суд розцінить цей факт як відсутність у нього доказів", - сказав Микола Полудьонний.

Програма "Однако", присвячена тоді ще прем'єр-міністру Віктору Ющенку, в якій згадувалася його дружина, вийшла в ефірі ОРТ у квітні цього року. Її повністю або частково показали ряд телеканалів і процитували інші ЗМІ.

У своїй передачі Михайло Леонтьєв назвав прем'єра "авантюристом" і "підкаблучником". При цьому його дружина, Катерина Чумаченко, була названа "аналітиком Держдепа і Ради національної безпеки США". Зі слів Леонтьєва, "сам по собі Ющенко нічим керувати не може" – "це просто сирий матеріал для масштабного американського політичного проекту", всім керує дружина прем'єр-міністра. У той же час в сюжеті робилися натяки на ділову непорядність Ющенка - згадувався той факт, що головою Нацбанку України він став після загибелі "при нез'ясованих обставинах" першого голови Національного банку країни Вадима Гетьмана.

НТВ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News