Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко і Алексій II "наїхали" на Папу Римського. Не називаючи імен

Середа, 27 червня 2001, 16:44
"У світі є сили, яким не до душі єднання слов'янських народів, і ці сили, прикриваючись миротворчою риторикою, хочуть цю єдність розірвати, здійснюючи спроби духовної і політичної експансії", - говориться в спільному зверненні до народів Білорусії, Росії і України президента Білорусії Олександра Лукашенка і патріарха Московського і всієї Русі Алексія II. З такою заявою вони виступили в середу на стику кордонів Білорусії, України і Росії в Гомельської області.

Лукашенко і патріарх закликали слов'янські народи не піддаватися "спокусі розділення за релігійними і національними ознаками". "Прикладом слов'янського братства, - говориться в зверненні, - є Союз Білорусії і Росії".

У документі також підкреслюється, що минуле сторіччя було "віком найбільш страшних і кровопролитних воєн в історії людства", причому основний удар в цих війнах "прийняв на себе слов'янський світ". "Миролюбні і гостинні за природою слов'янські народи були вимушені взяти в руки зброю, щоб врятувати себе і весь світ від небезпеки знищення. Ціною мільйонів життів братські слов'янські народи відстояли своє право на життя", - нагадали Лукашенко і Алексій II.

Вони вважають, що після важких випробувань і втрат слов'янські народи "відродили свій культурний і економічний потенціал". "При загальносвітовій тенденції до духовного занепаду у слов'ян спостерігається повернення до традиційного християнського життя, справжнє релігійне і культурне відродження", - підкреслюється в зверненні.

Підписанти також зазначили, що "не випадково багато чесних дослідників і простих громадян пов'язують свої надії на духовно-етичне відродження західної цивілізації насамперед зі слов'янським світом".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування