Після візиту Папи Кучма раптово повірив у Бога

Середа, 27 червня 2001, 20:17
Папа Римський прибув до України, головним чином, щоб висловити їй "моральну" підтримку. Такий висновок з візиту святійшого отця зробив президент Кучма, який, як відомо, завжди заявляв: держава - це я.

Кучма надто задоволений візитом Папи, який, за його оцінкою, перевершив "всі найсміливіші очікування", а значущість цієї події вийшла далеко за межі країни і "має планетарне значення".

"Єдиною основою, яка може об'єднати народи, є мораль і духовність. Візит Папи показав, що вдалося зробити і що треба зробити, щоб Україна стала членом європейського співтовариства. Наше майбутнє залежить від того, яке місце ми посядемо в Європі, так само як і майбутнє Європи залежить від місця України в ній", говорить Кучма.

"За 10 років незалежності Україні вдалося здійснити справжній прорив в магістральному напрямку розвитку людства, хоч ціна такого прориву для українського народу виявилася дуже високою. Тому головне - не посіяти розчарування, зневір'я, озлобленість. Історія довела - будь-які спроби побудувати суспільство без бога не залишає після себе нічого, крім мерзенності та запустіння в душах людей", говорить Кучма, який раптово повірив у Бога кілька років тому, а загострення віри припало якраз на візит понтифіка. За свідченнями людей, які добре знають Кучму, його складно назвати глибоко і щиро віруючою людиною.

Не дивлячись ні на що Кучма заговорив про "милосердя і любов до ближнього".

Президент вірить, що під час свого відвідування України Папа зміг пересвідчитися, що, "незважаючи на важкі випробування, український народ збереже властиві йому високодуховні ідеали". "В нас є всі підстави оптимістично дивитися у майбутнє".

З цими словами українського президента Папа і поїхав з України, де його із захопленням зустрічали мільйони людей. І Кучма.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...