Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма використав Папу в своїх інтересах, думає Симоненко

Четвер, 28 червня 2001, 19:53
Адміністрація Кучми використала візит в Україну Папи Римського для прориву "політичної блокади, що утворилася навколо президента Леоніда Кучми в зв'язку з "касетним скандалом". Так вважає лідер Компартії Петро Симоненко, який заявив про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна в Страсбурзі, де він як делегат від України брав участь в роботі сесії ПАРЄ.

"Вже сама підготовка візиту послабила тиск з-за кордону, передусім західних політиків, структур, що дали в цей час Кучмі можливість вирішувати власні політичні задачі", - вважає Симоненко. На його думку, у зовнішній політиці візит понтифіка "потрібно розглядати як стратегічний інтерес тих, хто прагне використати геополітичне положення України в протистоянні на пострадянському просторі з Росією".

Після візиту понтифіка, на думку Симоненко, "процес повернення симпатій і довір'я" до Кучми на Західній Україні "буде недовгим". При цьому він стверджує, що у жовтні 1999 року приїзд Папи перенесли "через побоювання втратити частину голосів в період передвиборчої кампанії".

Симоненко також вважає, що візит Папи не сприятиме об'єднанню православ'я. За його словами, візит понтифіка буде сприяти "ескалації католицизму" в Україні, що спричинить загострення протистояння між канонічною гілкою православ'я, а також греко-католиками і римо-католиками.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування