Мисливці за серцем Ющенка

Субота, 30 червня 2001, 18:54
Третій учасник поки ще віртуальної передвиборчої коаліції Ющенка – партія "Реформи і Порядок" – провела партійний з'їзд, де легалізувала об'єднавчі ідеї, що панують на правому фланзі.

Лідер ПРП Віктор Пинзеник, переобраний керівником партії, випромінює оптимізм на згадку прізвища Ющенка. На його думку, згода з боку екс-прем'єра очолити блок національно-демократичних сил є "абсолютно реальна і, більш того визначена річ". "Єдине – я не хочу випереджати події, тому що такі заяви повинен робити він сам, - передає слова Пинзеника Інтерфакс-Україна. - У мене немає сумнівів в тому, що це станеться". Сам екс-прем'єр до учасників з'їзду звернувся у… відеопривітанні. На з'їзд він не прийшов – Ющенко зараз перебуває в Зальцбурзі (Австрія), де проходить міжнародний економічний форум, так званий "літній Давос", куди раніше зазвичай їздив Кучма.

Загалом, на думку Пинзеника, в парламентській виборчій кампанії 2002 року будуть брати участь 5-6 основних політичних сил і виборчих блоків. За прогнозом лідера ПРП, самостійно підуть на вибори Комуністична партія України, Соціалістична партія і "Батькивщина", будуть також 2 блоки "партій влади". Перший – "Трудова Україна", Партія регіонів, Народно-демократична партія, Аграрна партія, другий – СДПУ (об'єднана) і "Демократичний союз". Ну і, зрозуміло, шостий учасник – праві сили. Виступаючи на з'їзді, Пинзеник підкреслював, що наступні вибори повинні бути чесними, а їх результати - вірогідними. Для цього, за його словами, необхідно почати реальну реформу політичної системи. А ПРП і її 15-мандатна фракція в парламенті повинні докласти всіх зусиль, щоб у новому законі про вибори була максимально збільшена частина депутатів, які обираються за партійними списками.

Те ж, що відбувається в країні, Пинзеник називає "кризою", а її суть – "в конфлікті між посткомуністичною олігархічною верхівкою і інтересами більшості населення". Ще лідер ПРП не просто так підкреслив, що криза влади привела до радикалізації різних політичних сил, в тому числі і тих, які "хотіли скористатися ситуацією для компрометації і шантажу уряду Віктора Ющенка".

"Ми опозиційні, в тому значенні, що нас не задовольняє та система влади, яка утворилася внаслідок компромісу між старими номенклатурниками і новими розкрадачами національних багатств. У цьому опозиційним був і Віктор Ющенко", - підкреслив Пинзеник.

P.S. Окрім одноголосного затвердження Пинзеника лідером партії, заступниками голови ПРП обрані народні депутати: Михайло Косів, Володимир Філенко, а також екс-радник колишнього прем'єра Віктора Ющенка Сергій Соболєв.

З'їзд обрав на найближчі два роки правління ПРП в складі 25 осіб, до якого також увійшли народні депутати: Борис Безпалий, Олена Бондаренко, Тарас Чорновіл, Олександр Жир, Ігор Коліушко, Ігор Осташ, Сергій Терьохін, екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування