Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після чергової смерті журналіста Кучма згадує про ЗМІ

Вівторок, 10 липня 2001, 11:37
Президент Кучма доручив Генеральному прокурору і міністру внутрішніх справ "забезпечити повне і максимально прозоре в рамках чинного законодавства розслідування причин і обставин загибелі директора "ТРК ТОР" Ігоря Александрова, широко і постійно інформувати громадськість про хід слідства".

Президент доручив "надавати працівникам ЗМІ, у разі появи відповідних запитів, узагальнені дані про злочини проти журналістів, які було скоєно і які розслідуються протягом останніх 10 років ".

Генпрокуратура і міністерство внутрішніх справ зобов'язані "посилити увагу до приміщень, в яких розташовуються редакції ЗМІ, в плані забезпечення правоохорони суспільного порядку".

Прем'єру Анатолієві Кінаху доручено "спеціально розглянути на засіданні Кабінету міністрів стан виконання" закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації і соціальний захист журналістів", указів президента, інших нормативних актів, направлених на забезпечення умов для безперешкодної діяльності вітчизняних журналістів, підвищення їх соціального і правового захисту.

Уряд зобов'язали внести пропозиції щодо надання допомоги журналістам і їх сім'ям, які постраждали внаслідок виконання ними службових обов'язків.

У Києві і обласних центрах будуть створені так звані "гарячі" канали телефонного зв'язку, "за допомогою яких працівники ЗМІ, у разі необхідності, могли б оперативно інформувати правоохоронні органи, інші державні структури про появу реальної загрози їх життю від виконання ними службових обов'язків".

Дружині Александрова Кучма направив співчуття. "До останнього сподівався, що смерть мине Вашого чоловіка. Тому звістку про те, що перестало битися його серце, сприйняв як особисту втрату і втрату для всієї України. Я добре розумію, що нічим не можна утішити біль Вашої душі. Я з Вами в цю страшну для Вас годину. Зроблю все можливе, щоб вбивці були покарані. Розслідування цього кричущого злочину знаходиться під моїм особистим контролем. Прийміть в ці гіркі і скорботні хвилини моє щире і глибоке співчуття", - говориться у листі.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

P.S. Навчений власним досвідом Кучма тепер повинен до кожного журналіста приставити охорону. Несподівано, що співчуття вийшло майже без запізнення - після похорон. До речі, рідні Георгія Гонгадзе так на нього й не дочекалися. Правда, від Кучми ніхто і не чекав співчуття. Після всього, що трапилося в країні, дивно читати слова в тексті послання президента - начебто щирі слова, а якось не віриться. Скажімо, той же особистий контроль над справою…


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування