Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(О) надішле ревізорів на кожну виборчу дільницю

Вівторок, 10 липня 2001, 11:43
СДПУ(О) контролюватиме "дотримання закону під час місцевих виборів та виборів до Верховної Ради України". За словами лідера партії Віктора Медведчука, до цього будуть залучені "70 тисяч навчених і підготовлених членів нашої партії", які "ретельно слідкуватимуть" за ходом голосування "на всіх без винятку виборчих дільницях країни".

Про таке рішення СДПУ(О) ідеться у заяві голови партії Віктора Медведчука, розповсюдженій у вівторок.

"Ми підкреслюємо необхідність громадського контролю як безпосередньо за проведенням голосування, так і за суворим дотриманням законів та критеріїв моралі при проведенні всієї виборчої кампанії. Зокрема, це стосується засобів пропаганди та контрпропаганди у ЗМІ", - ідеться у заяві.

СДПУ(О) пропонує створити "громадський моніторинговий комітет, який би відслідковував виборчу кампанію на телебаченні, радіо і в пресі, аналізуючи її з точки зору дотримання умов чинного законодавства, застосування негідних з точки зору суспільної моралі засобів політичної боротьби". Ес-деки також заявили, що "готові надати допомогу в цій роботі, використовуючи організаційні можливості своїх розвинених партійних структур".

Лідери партій "Батьківщина" і "Собор" скептично поставилися до пропозиції Медведчука. "Всі структурні підрозділи партії [СДПУ(О)] , як нам відомо від наших первинних структур, сьогодні проводять навчання, як правильно проводити фальсифікацію", - сказала Тимошенко на прес-конференції у вівторок. "Це є цікаве таке поєднання [декларацій і дій], унікальне".

Лідер "Батьківщини" також заявила, що "в адміністрації президента скроєні результати виборів 2002". "Я хотіла б, щоб вони витратили декілька ночей на те, аби перекроїти їх", - сказала вона після підписання декларації щодо створення передвиборчого блоку ФНП.

Голова партії "Собор" Анатолій Матвієнко навів приклад: "Партії пропрезидентського типу уже у Крижопільському районі ходять по членам виборчої комісії і пропонують по 15 гривень за голос. Це знає в тому числі і президент, знає місцева влада. Це тільки початок. За словами Матвієнка, хто "кричить "ловіть злодія!" той і є перший злодій".


УП


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування