Убивство Александрова - складова передвиборних технологій із залякуванням виборців

Вівторок, 10 липня 2001, 11:46
Фракція соціалістів і селян "Лівий центр" вимагає від президента і уряду "припинити розгул репресій в країні, провести об’єктивне розслідування вбивства Ігоря Александрова, отямитись у нагнітанні істерії навколо публікацій Олега Єльцова, довести до кінця слідство у справі вбивства Георгія Гонгадзе".

"Не можна вважати нормальним, що жодного вбивства журналістів не розкрито, не виявлено замовників. Це може означати тільки одне: влада не зацікавлена в цьому, її влаштовує така ситуація. Незрозуміло, чому в такому випадку не йдуть у відставку Генпрокурор, Міністр внутрішніх справ, адже вони або покривають злочинців, або розписуються у власній неспроможності", говориться у заяві фракції.

"Загибель Ігоря Александрова ні в якому разі не можна розглядати як локальну подію, як факт місцевого значення… Погрози фізичної розправи, політичне переслідування журналістів стали побутовим явищем і практично йдуть обіруч. Закони України, Указ Президента про підтримку свободи слова не діють, та й указ цей, як відомо, був виданий радше про людське око, для заспокоєння світової громадськості і обману української громадської думки, аніж для забезпечення реальної гласності і плюралізму думок в Україні.

Навпаки, органи державної влади на місцях взяли на себе функцію політцензорів. Тому вбивство Ігоря Александрова треба розглядати як ще одну ланку в ланцюгу злодіянь режиму проти вільної преси, як цинічну розправу над незалежною журналістикою, як елемент політичних технологій у ході парламентської виборчої кампанії з метою залякування виборців.

Режим пішов у наступ на свободу слова, на вільну думку. В цьому ряду - вбивство Георгія Гонгадзе і Ігоря Александрова, відкриття кримінальної справи за фактом нібито витоку державних таємниць в публікаціях Олега Єльцова.

У світової громадської думки, у чесних людей України є всі підстави вважати, що в нашій державі жорстоко придушується всяка вільна думка, що наша влада свідомо йде до придушення принципів демократії, фундаментальних прав і свобод людини", - вважають члени фракції "Лівий центр".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...