Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вересні український інтернет почнуть легалізовувати

Середа, 11 липня 2001, 11:41
У доменній зоні .ua зареєстровано близько 76 тисяч доменів. Про це повідомила адміністратор доменних зон com.ua і kiev.ua Светлана Ткаченко. Саме ці дві зони є найбільшими: com.ua – 17,1 тисяч доменів третього рівня і kiev.ua – 16,7 тисяч.

При цьому вона зазначила, що за темпами зростання зона com.ua зростає найшвидше – за півроку в ній зареєстровано 6,7 тисяч доменів, в той час як в зоні kiev.ua - 2,2 тисячі.

Великими доменними зонами також є dnepropetrovsk.ua (dp.ua), в якій зареєстровано 9,5 тис. доменів, donetsk.ua (3,1 тис.), kharkov.ua (2,5 тис.), dn.ua (1,9 тис.), crimea.ua (1,7 тис.), sumy.ua (1,3 тис.), lviv.ua (1,1 тис.) і odessa.ua (1 тис.). У інших доменних зонах зареєстровано менше тисячі доменів у кожній.

Усього в доменній зоні .ua існує 51 підзона, в тому числі п'ять - загального користування (com.ua, net.ua) і 46 - регіональних.

За інформацією Светлани Ткаченко, із зареєстрованих 76 тисяч доменів делегованих доменних імен в зоні ua близько 37 тисяч, причому, згідно з її оцінкою, використовуються (тобто, мають унікальні інтернет-сайти) менше половини з них.

За іншим даними – згідно з оцінкою компанії "Мета", в даний момент в Україні існує близько 18-20 тисяч унікальних сайтів.

За даними Держкомітету зв'язку і інформатизації, в Україні працюють 260 інтернет-провайдерів, а послугами інтернету користується близько 700-750 тисяч чоловік.

Протягом місяця програма розвитку мережі інтернет в Україні, що розробляється за дорученням Кучми, буде подана до уряду, заявив у вівторок голова Держкомзв'язку та інформатизації України Олег Шевчук. З його слів, ще ряд законопроектів планується винести на широке обговорення, зокрема закони про електронний товарообіг, про цифровий підпис, про захист персональних даних.

"Проекти всіх ключових законів ми плануємо у вересні винести на розгляд Верховної Ради", - сказав Шевчук.

Неформально український сегмент мережі інтернет почав розвиватися з кінця 1990 року, а офіційно домен .ua зареєстрований в грудні 1992 року.

Шевчук також висловив думку, що проблема створення реєстратора доменних імен зони .ua може бути вирішена найближчим часом. З його слів, уряд протягом тижня повинен визначити, хто буде представляти інтереси держави при створенні реєстратора.

"Якщо представляти інтереси держави буде Держкомзв'язку, то я упевнений, що ми зможемо вирішити цю проблему вже найближчим часом і знайдемо той механізм, який влаштує всіх учасників ринку", - зазначив Шевчук.

Голова Держкомзв'язку вважає, що в цьому питанні "роль держави повинна бути дуже ліберальною, виходячи з тих існуючих напрацювань і розуміння, яке сформувалося у більшості учасників ринку. Уряд не повинен нав'язувати, хто яку частку повинен мати".

Раніше інтереси держави в створенні інтернету-реєстратора представляв Департамент спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації Служби безпеки України.

У цей час бажання стати засновниками реєстратора висловили також Інтернет-асоціація України, Асоціація учасників ринку Інтернет України і Українська асоціація операторів зв'язку "Телас".

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: