Концепцію нацбезпеки України буде змінено

Середа, 11 липня 2001, 16:52
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук повідомив про те, що готується нова концепція нацбезпеки.

"Зараз йде доопрацювання концепції з тим, щоб вийти на її нову редакцію", - сказав Марчук в інтерв'ю журналістам.

Питання внесення коректив до концепції нацбезпеки сьогодні "стоїть гостро", говорить Марчук. "Світ навколо нас змінився: країни НАТО підійшли до кордонів України, на півночі утворився російсько-білоруський союз, далі - Євразійський простір, відбуваються досить серйозні події на Балканах, не кажучи вже про події у Чечні".

"Цей документ має пройти своєрідну адаптацію у вигляді конференцій з проблем національної і європейської безпеки. Має бути підготовлено громадську думку, і нова редакція не повинна бути сюрпризом для еліти, для громадськості загалом і для парламенту", - сказав він.

Він також повідомив, що паралельно з новою редакцією концепції відпрацьовується "інша ідея - створення закону національної безпеки". "Світ знає два варіанти документального оформлення нацбезпеки - концептуальний і у вигляді загального закону, який в більш простій формі дозволяє міняти пріоритети в законодавчому ключі".

Концепцію нацбезпеки, згідно із законодавством, має схвалити парламент. "Надія на те, що цей документ буде розглянутий до кінця року, невелика, оскільки з осені, практично, почнуться парламентські вибори, і його ухвалення буде заполітизоване", переконаний Марчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News