Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не збирається емігрувати до Америки. А шкода

Середа, 11 липня 2001, 19:08
Президент Кучма звинувачує деяких народних депутатів і політиків в тому, що вони дискредитують Україну в очах світової громадськості. А політична еліта взагалі не здатна показати приклад українським громадянам у побудові сильної країни, переконаний президент всіх українців Леонід Данилович Кучма. З огляду на тих, кого він шпетив, його не можна віднести ані до інтелігенції, ані до політичної еліти. Він - просто президент.

"Більш бридких слів ніхто про Україну не говорить, крім українських політиків", - сказав Кучма, додавши, "я можу показати виступи цих політиків". Не стримався Кучма, спілкуючись з керівниками творчих спілок.

Щойно поліпшилися відносини України з Парламентською Асамблеєю Ради Європи, як "деякі депутати" ці відносини зіпсували. "Чому Венеціанська комісія так ставиться до України?" - задав питання гарант і сам же відповів: "Тому що член Венеціанської комісії Сергій Головатий приїжджав і принижував Україну настільки, наскільки міг, наскільки англійської мови вистачало".

Вже вкотре виявилися крайніми народні обранці. Сьогодні депутати зайняті тільки особистим добробутом, упевнений Кучма. "Зарплата депутата - це тільки для кишенькових витрат. Основну зарплату вони отримують "зеленими", - показав свою обізнаність президент.


За його даними, за голосування по окремих законопроектах "фракції отримують мільйони доларів". "Того разу - два мільйони доларів, цього - три мільйони доларів, а самі святих з себе роблять, духовними пастирями хочуть бути", - обурювався Кучма.

І це в той час, як все ще не ухвалені надзвичайно важливі законодавчі акти, зокрема, закон про судоустрій, Податковий кодекс, Земельний кодекс!

Головний докір Кучми звучав так: "У якій країні на кожній сесії розглядається закон про імпічмент президента?".

"Дай Боже, щоб не ввели пропорційну систему, а то вийде молдавський варіант". Неначе це не він неодноразово застосовував право вето щодо численних варіантів виборчого закону!

Перепало інтелігенції. Звертаючись до керівників творчих спілок, він зазначив: "Інтелігенція - совість нації. А інтелігенція зараз мовчить, чекає, чим це закінчиться!".

Дісталося на горіхи і політичній еліті, яка, як вважає Кучма, витрачає багато часу на "розборки" замість розв'язання конкретних питань. Президент радіє тільки тоді, коли дивиться на західних сусідів, в яких немає розбіжностей з приводу стратегічного розвитку країни, або на Росію, де також таких розбіжностей немає.

Насамкінець Кучма дав зрозуміти, що не збирається емігрувати, а шкода. Черговий раз позаздривши Америці, в якій ось вже 225 років "не підіймалося питання про створення парламентської республіки", Кучма несподівано помітив, що сам ніколи б не вибрав Америку місцем постійного проживання. "Мені і тут добре", - сказав він.

А про нас він подумав?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...