Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зустрічається з польськими політиками

Четвер, 12 липня 2001, 15:19
Колишній прем'єр України Віктор Ющенко, який зараз перебуває з візитом у Польщі, вважає, що після візиту Папи Римського в Україну ситуація в країні стала більш стабільною.

У четвер зранку Ющенко зустрівся з депутатами центристської партії Вільний Союз, повідомляє BBC Monitoring Service з посиланням на польське агентство PAP. Метою зустрічі був обмін досвідом між політиками двох країн у світлі підготовки до майбутніх парламентських виборів.

"Події останніх років в Україні загрожували не тільки політичній стабільності, але могли привести до соціальної конфронтації", - сказав Ющенко. На його думку, ситуація зараз стабілізувалася.

"Візит Папи був надзвичайно успішним і, звичайно ж, знайшов позитивне відображення в політичному процесі. Я переконаний, що українське суспільство зараз більш передбачуване і саме тому візит Папи був украй необхідним".

Один з учасників зустрічі з польського боку Богдан Борушевич заявив, що участь у зустрічі конституювала про-українське лобі в польському парламенті. "Ми формуємо лобі не тільки тому, що нам подобається Україна, але тому, що ми відчуваємо, наскільки стратегічно важлива для нас Україна як партнер", - сказав він. Борушевич погодився, що нинішня стабілізація настроїв в Україні стане "хорошою перспективою для української демократії"…

На зустрічі була заявлена Мирослава Гонгадзе, але вона не приймала в ній участі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...