На День незалежності у Києві буде три президенти

П'ятниця, 13 липня 2001, 12:33
Польський президент Олександр Квасьнєвський складе компанію російському лідеру Володимиру Путіну на святкуванні десятиріччя незалежності України, повідомляє BBC Monitoring Service з посиланням на PAP.

Про намір Квасьнєвського відвідати Київ повідомив у Варшаві голова бюро національної безпеки Польщі Марек Сівець. Він не уточнив, чи має намір Квасьнєвський зустрічатися з Путіним.

Напередодні у Варшаві відбулося засідання консультативної поради при президентах України і Польщі, де Сівець є секретарем з польського боку.

Комітет обговорив економічну кооперацію, розширення НАТО, європейську інтеграцію і інші питання.

Зі слів Сівеця, Польща готує для України презентацію своєї позиції з розширення НАТО. Польща підтримує двох кандидатів до НАТО - сусідні держави Словаччину і Румунію і хотіла б отримати підтримку у своїх діях.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук надав пропозицію з приєднання України до міжнародного батальйону сил швидкого реагування у Європі, який пропонує створити Польща.

Сівець також проінформував, що Квасьнєвський в середу провів зустріч з колишнім прем'єром України Віктором Ющенком, з яким він обговорив економічну ситуацію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування