Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА – У СПИСКУ КРАЇН, ЩО ТОРГУЮТЬ ЛЮДЬМИ

П'ятниця, 13 липня 2001, 13:39
Україна опинилася в списку 47 держав світу, які, за визначенням Держдепартаменту США, не відповідають встановленим американським законом мінімальним стандартам, що забороняють торгівлю людьми.

Це список держав "другої категорії". Разом з Україною до нього потрапили Франція, Польща, Болгарія, Словенія, Чехія, Угорщина, Грузія, Китай.

Доповідь Держдепу була підготовлена у відповідь на законопроект, прийнятий в жовтні, який закликає застосувати економічні санкції в 2003 році проти країн, які не борються з торгівлею людьми і не вживають заходів із захисту її жертв, повідомляє Associated Press.

Ще 23 країни віднесені до числа держав, що не демонструють особливих зусиль для подолання проблеми торгівлі людьми, яка щодень зростає.

Серед таких країн є і демократії, близькі до США – Ізраїль, Греція, Туреччина і Південна Корея.

За даними Держдепу, щорічно приблизно 700 тисяч осіб продаються за кордон для роботи в будинках розпусти і на будівництві.

Державний департамент США уперше підготував таку доповідь у відповідь на рішення Конгресу США. Відтепер звіт буде готуватися щорічно, і якщо у 2003 році в країнах, зазначених у доповіді, не буде спостерігатися істотного прогресу, це може стати підставою для застосування до них економічних санкцій.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування