Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У 87 містах пройдуть мітинги за створення союзу України, Білорусії та Росії

Субота, 14 липня 2001, 14:59
Міжпарламентське об'єднання "ЗУБР" ("За Союз України, Білорусії і Росії") має намір провести в понеділок у 87 містах України масові мітинги за створення Союзу трьох слов'янських держав і на підтримку православної єдності трьох народів в лоні Московського патріархату Російської православної церкви.

Про це повідомили організатори акції – представники українського міжпарламентського об'єднання ("ЗУБР") і Прогресивної соціалістичної партії України. Вони "стурбовані діяльністю деструктивних розкольницьких церковних угрупувань" - так званої Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) і так званої Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

Демонстранти збираються заявити також про своє "побоювання з приводу незаконного втручання в церковну ситуацію в Україні Константинопольського Патріархату". (Константинополь вів сепаратні переговори з "розкольниками" щодо їх канонічного визнання, незважаючи на категоричну незгоду Московського патріархату.)

Організатори акцій збираються прийняти звернення до президента України Кучми із "закликом порушити кримінальну справу проти керівника розкольницької УКП КП лжепатріарха Філарета (Денисенка), в свій час відлученого від Церкви в зв'язку з його причетністю до вербування українців у формування міжнародних терористів Чечні".

РІА "Новости"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування