Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час затримання Вадима Агафонова було побито адвоката Федура. Він думає, що його можуть вбити

Неділя, 15 липня 2001, 18:35
Адвокат Андрій Федур заявив у неділю, що був побитий працівниками Генеральної прокуратури після того, як його підзахисного Вадима Агафонова, сина Миколи Агафонова, було знову заарештовано.

Адвокат повідомив, що інцидент стався в суботу близько 16 годин біля стін Лук'янівського СІЗО, де він чекав виходу Вадима Агафонова на свободу (рішенням Печерського райсуду в п'ятницю за клопотанням Федура Агафонов був звільнений з-під арешту).

"Ми не встигли навіть привітатися, як до СІЗО під'їхав мікроавтобус, і працівники Генпрокуратури почали заштовхувати в нього Вадима", - сказав Федур. Адвокат зажадав у них рішення суду про затримання, однак документа пред'явлено не було. Федур намагався захистити Агафонова, однак, з його слів, з боку працівників Генпрокуратури була застосована сила.

"Їх було 6 чоловік на чолі з генералом Валерієм Кареловим, який очолює слідчу групу у справі Агафонова". Федур підкреслив, що всіх інших нападників він знає в обличчя.

Після нанесення тілесних ушкоджень Федур звернувся за допомогою до інституту нейрохірургії, де йому поставлений діагноз: удари, синці м'яких тканин тулуба.

У свою чергу заступник генпрокурора Микола Обиход назвав заяву Федура "провокаторською і абсолютно не відповідною дійсності". Зі слів заступника генпрокурора, Вадима Агафонова затримано за підозрою в здійсненні іншого злочину.

Обиход підкреслив, що рішення суду необхідно тільки для арешту, а для затримання, згідно із законом, досить рішення слідчого. "Пану Федуру треба б знати як адвокату цей закон, а не займатися провокаторськими заявами", - сказав він.

За даними адвоката Федура, в цей час Вадим Агафонов знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання на Поділі. Щодо себе адвокат не виключає, що його можуть і убити. Причиною нападу Федур назвав справи, які він веде: справа Георгія Гонгадзе, Вадима Агафонова, судді Миколи Замковенка, голови Держрезерву Євгена Червоненка.

Федур повідомив про намір звернутися до президента України з проханням про особисту зустріч. Однак він не назвав питання, які планує обговорити під час цієї зустрічі, мотивуючи це інтересами особистої безпеки.

Адвокат також заявив, що не буде звертатися до генерального прокурора України Михайла Потебенька, "оскільки саме працівники Генпрокуратури його побили, і повинні сидіти у в'язниці".

У цей час Федур відчуває себе "досить погано", однак збирається "завтра-післязавтра" приступити до роботи.

Вадима Агафонова було заарештовано в Москві 28 вересня минулого року. Йому було пред'явлене обвинувачення за статтєю 86-1 Кримінального кодексу України (крадіжка в особливо великих розмірах). У ході розслідування кримінальної справи депутата Миколи Агафонова був встановлений епізод розкрадання грошей Миколи Агафоновим спільно з його сином. В кінці грудня минулого року Генпрокуратура України звільнила під заставу Миколу Агафонова, обвинуваченого в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах. Термін утримання під вартою Миколи Агафонова закінчився 22 грудня. Микола Агафонов звинувачується в розкраданні протягом 1992-97 рр. держкоштів на суму $24 мільйона.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
20:52
баскетбол"Дніпро" вдруге став чемпіоном України
Усі новини...