Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У понеділок Ющенко оголосить про створення нового блоку

Неділя, 15 липня 2001, 18:40
Віктор Ющенко готовий очолити новий блок демократичних сил під умовною назвою "Наша Україна". Про його створення буде оголошено в понеділок.

Новину, на яку вже давно чекають політики і журналісти, екс-прем'єр оповістив під час традиційного сходження на найвищу вершину України Говерлу.

"Вже завершено широкий процес консультацій політичних сил і завтра (в понеділок) буде оголошено про створення нового блоку", сказав Ющенко і додав, що завершення цих консультацій є "початком юридичного оформлення нового блоку".

На Говерлі сталося те, про що він говорив, коли стверджував, що не йде з політики, сказав Ющенко пізніше, на прес-конференції після сходження.

Широкі консультації, які пройшли останніми днями, показали, що можна створити блок, "який має майбутнє і який має унікальні можливості на виборах", вважає Ющенко.

Зараз демократичні сили, зі слів екс-прем'єра, вступили до стадії "літніх консультацій і виходу на політичну декларацію про створення блоку, якій буде у вересні підкріплений через з'їзди партій і громадських рухів".

Ці літні консультації Ющенко назвав головною задачею на наступні півтора місяці. При цьому він відмовився назвати учасників блоку.

"Я не буду говорити про це. Перспектива блоку буде більш успішною, якщо їх лідери розумітимуть, що це в їх інтересах - приєднатися в будь-який момент. Я не хочу, щоб у блоці були батьки і пасинки, я хочу, щоб у блоці були рівноправні партнери".

При цьому Ющенко сказав, що він не хоче бути опозиціонером до нинішньої влади. "Опозиція - це заперечення, а майбутнє - за позитивною програмою. Якщо новий блок претендуватиме на 15-20%, то за це не треба і братися. Нам потрібна платформа, яка перемагає, навколо якої відбувається консолідація".

Ющенко переконаний, що "навколо його блоку об'єднається левова частка демократичного спектру". Він хоче об'єднати в блоці тих політиків, "які розуміють, що можна і через парламентські вибори змінити політичний ландшафт країни".

Екс-прем'єра, який щойно повернувся з Польщі, де провів зустрічі з провідними політиками цієї країни, в тому числі з президентом Польщі Олександром Квасьнєвським, зустрічали натовпи захоплених людей. У руках вони тримали плакати "За Україну! За єдність! За Ющенка!", намагалися підійти ближче і потиснути руку. Разом з Ющенком на Говерлу здійснили сходження члени обох Рухів, партії Собор, Молодого Руху, УНА-УНСО, його супроводжували численні журналісти з Івано-Франківська, Тернополя і Львова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: