Коаліційного уряду в Україні не може бути, думає Кінах

Понеділок, 16 липня 2001, 13:29
"Класичний коаліційний уряд в Україні поки що не може існувати. Відсутня відповідна політична структуризація суспільства. Відсутня в тому числі і законодавча, нормативна база. Починаючи з того, що у нас поки що немає закону про Кабінет міністрів, про опозицію і деяких інших законодавчих актів, які регулюють ці складні відносини", - заявив прем'єр Анатолій Кінах в інтерв'ю "Новому каналу" у неділю. "Але на цьому етапі я впевнений, що коаліційність можлива, але не на політичній основі, на професійній", - додав при цьому він. Про те, що нинішній уряд на 60% є коаліційним, повідомив минулого місяця перший віце-спікер Віктор Медведчук.

Кінах упевнений, що очолювана їм урядова команда повністю сформована і може нормально працювати. Він "не сприймає" термін "тимчасовий" щодо цього уряду. "Треба працювати так, щоб незалежно від політичної ситуації, незалежно від прогнозів політологів, віддавати в такій відповідальній роботі все, що в тебе є, що тобі дала природа: досвід, професійні якості, громадянські принципи. Завдання уряду – працювати по принципу максимуму його можливостей".

Ще прем'єр на 45 день своєї роботи на чолі уряду повідомив, що складе з себе повноваження депутата: "Я буду робити все, щоб виконати Конституцію України, яка це вимагає". Прем'єр підтвердив, що штат держсекретарів поки ще не набрано, але після указу Кучми щодо кола їх повноважень він збирається почати пошук кадрів.

В інтерв'ю "Новому каналу" Кінах також повідомив, що, ймовірно, він звернеться до Кучми з проханням накласти вето на закон про енергоринок, який, повідомляє телекомпанія, "принципово змінює схему розрахунків за електроенергію та багато в чому виводить енергосферу з-під урядового контролю: "Закон про енергоринок мене не задовольняє. Він не відповідає тим сучасним умовам, які є сьогодні в ПЕК. Я дуже жалкую, що коли цей закон приймався, не була виконана головна домовленість з боку парламенту, щоб цей закон був підкріплений перехідними положеннями, які б дали можливість нам поступово рухатися вперед по формуванню прозорого ринку електричної енергії", - сказав Кінах.

"Новий канал"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування