Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Ющенком – "декілька десятків" політсил

Понеділок, 16 липня 2001, 15:47
Ющенко виправдовується за те, що він не говорив. У коаліції екс-прем'єра "Наша Україна" будуть не тільки два Рухи, ПРП і КУН. Як заявив Ющенко після консультацій, в блок готові увійти "декілька десятків" як правоцентристських, так і лівоцентристських політичних партій і громадських організацій.

"Ми відмежовуємося від можливих коментарів про формування виключно блоку правої орієнтації. Це не так", - заявив Ющенко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна в понеділок.

"Ідеться про широке демократичне об'єднання, де не буде ні Сходу, ні Заходу, ні Центра, ні Півдня, і який не буде правоцентристським або лівоцентристським. Мова йде про демократичний блок, в якому так само не буде домінувати якась однобічність або традиційність поглядів. Мова йде про консолідацію сили, організації поглядів і демократичних сил, які можуть частину своїх позицій, зокрема, ідеологічних, залишити в минулому, об'єднуючись для формування майбутнього блоку".

Ющенко повідомив, що переговори з приводу створення блоку "Наша Україна" проведені, "починаючи з лівоцентристських демократичних формувань і об'єднань і закінчуючи правоцентристськими". Як завжди, Ющенко нічого не сказав про учасників об'єднувального процесу: "До підписання декларації я не можу говорити про вірогідних партнерів". Готова ж вона буде, зі слів екс-прем'єра, до середини серпня, через 3-4 тижні. Після цього почнеться процес "формалізації об'єднувального процесу".

Ющенко також нагадав, що хоче дотримуватися політики "відкритих дверей", а не так, що "хтось перший його сформував, а всі інші тільки приєдналися". "Це буде загальна ініціатива для всіх партій, і вона буде формулюватися через політичну декларацію, де всі будуть володіти однаковою власністю на ідею формування блоку".

Сам він погодиться очолити виборчий блок у випадку, якщо йому надійде така пропозиція. За списком цього блоку Ющенко і збирається балотуватися до парламенту. (Раніше він заявляв, що хотів би піти за одномандатним округом.)

Поки ж, як виходить зі слів екс-прем'єра, процесом написання політичної декларації буде займатися не він, а хтось інший. Ющенко заявив, що в понеділок від'їжджає разом з сім'єю на двотижневий відпочинок у Крим. Знайти його можна буде "на побережжі, біля води".

А дорогою на курорт екс-прем'єр зможе розміркувати над пропозицією лідера "Собору". "Ми вважаємо, що повинен бути єдиний національний блок всіх національно-демократичних партій з обов'язковою складовою в цьому широкому блоці опозиційних сил", - сказав Анатолій Матвієнко в понеділок. ("Собор" входить в передвиборну коаліцію Тимошенко "Форум національного порятунку", сформовану з 7 партій.) Матвієнко також повідомив журналістам, що не так давно у нього відбулася розмова з Ющенком, в ході якого він розказав екс-прем'єру про цілі "ФНП".

Відповідаючи на питання про можливе блокування з партійними силами, які очолив Ющенко, Матвієнко зазначив: "Все залежить від того, наскільки ми будемо відверті". При цьому він не відкинув такої можливості.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування