Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Агафонов-молодший обвинувачується у розкраданні в особливо великих розмірах

Понеділок, 16 липня 2001, 16:29
Адвокат Андрій Федур заявляє про те, що життя його підзахисного Вадима Агафонова знаходиться під загрозою. Йому до сьогоднішнього часу не відомо, де знаходиться Агафонов, і що з ним. Агафонова-молодшого мали б випустити з в'язниці цієї суботи, але відразу після виходу з Лук'янівського СІЗО він був затриманий працівниками прокуратури. Як стверджує адвокат, самого його побили.

"Я не виключаю, що він може оголосити голодовку, або з ним може бути випадок суіциду, оскільки такі матеріали є у справі СИЗО номер 13", - сказав Федур.

Федуру також не відоме, в якому статусі - арештованого чи затриманого - в цей час знаходиться Агафонов, і які нові обвинувачення йому були пред'явлені, оскільки в понеділок ще одному адвокату, який є захисником Агафонова, Генпрокуратура не дозволила зустрітися з ним.

Трохи пізніше в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україназаступник генпрокурора України Микола Обиход повідомив, що Вадим Агафонов був затриманий законно за підозрою в здійсненні злочину, передбаченого ст. 86-1 КК України - розкрадання в особливо великих розмірах.

"Зараз Агафонов знаходиться як затриманий в місцях тимчасового утримання", - сказав замгенпрокурора.

Коментуючи заяви адвоката Андрія Федура про те, що він був побитий працівниками прокуратури, Обиход сказав: "Деякі люди займаються популізмом і намагаються створити собі дешеве ім'я навколо серйозних карних справ".

Сам Федур в понеділок звернувся із заявою на ім'я генпрокурора України про злочин проти нього. Він просить генпрокурора "порушити кримінальну справу відносно заступника начальника слідчого управління Генеральної прокуратури України Валерія Карелова і інших працівників прокуратури за ознаками злочину, передбаченого ст. 166 ч. 2 КК України".

При цьому адвокат зазначив, що, на його думку, працівники прокуратури на чолі з Кареловим "перевищили свої службові повноваження як посадових осіб Генпрокуратури, навмисно здійснили дії, які виходять за рамки наданих законом прав і повноважень, нанесли істотного збитку державним і громадським інтересам".

Федур вважає, що це пов'язано з його професійною діяльністю і діями, які він робив за такими справами як справа Георгія Гонгадзе, судді Миколи Замковенка, Агафонова.

"Відчуття того, що в мене можуть початися проблеми, з'явилися після подій в Печерському районному суді", каже адвокат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування