Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ес-дека Плужникова знову обрано спостерігати за Ощадбанком

Понеділок, 16 липня 2001, 22:02
Президент Кучма заявляє про неприпустимість формалізму в роботі спостережної ради ВАТ "Державний ощадний банк".

Про це президент сказав в ході зустрічі з новопризначеними членами спостережної ради Ощадбанку в понеділок, повідомляє прес-служба президента.

Кучма також звернув увагу на важливість чіткого і постійного відстеження радою процесів в Ощадбанку з метою попередження будь-яких негативних явищ.

Головою спостережної ради Ощадбанку одноголосно обрано народного депутата Ігоря Плужникова, який був головою попереднього складу ради.

Згідно із законом України "Про банки і банківську діяльність" в державних банках створюються спостережні ради, члени яких (по 7 осіб) призначаються Верховною Радою і президентом.

Законом передбачається, що на спостережну раду покладаються контрольні функції за діяльністю правління банку з метою зберігання залучених у внески грошових коштів, забезпечення повернення цих коштів вкладникам і захисти інтересів держави як акціонера Ощадбанку. Прес-служба інформує, що це має особливе значення для Ощадбанку, оскільки сума внесків в ньому на сьогодні перевищує 1,6 млрд. грн., що в 6 раз більше ніж в банку "Україна". Крім того, в банку обертаються значні бюджетні кошти і кошти суб'єктів господарювання.

Верховна Рада в березні затвердила свою частину членів спостережної ради Ощадбанку: це депутати Сергій Буряк (група "Відродження регіонів"); Микола Кравченко (фракція Компартії), Сергій Кривошея (фракція ПЗУ), Ігор Плужников (фракція СДПУ(О), Анатолій Станків (фракція "Лівий центр"), Віктор Суслов (фракція "Яблуко"), Володимир Черняк (фракція УНР).

Президент недавно призначив членами спостережної ради Ощадбанку голову Української держкорпорації промисловості будівельних матеріалів Анатолія Безуха, заступника глави адміністрації президента України - керівника Головного управління з питань економічної політики адміністрації Павла Гайдуцького, голову правління Пенсійного фонду України Бориса Зайчука, голову правління Українського національного фонду "Взаєморозуміння і примирення" Ігоря Лушникова, референта президента Сергія Левочкина, заступника міністра аграрної політики Сергія Рижука, заступника секретаря РНБО Сергія Тулуба.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...