Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Цюріху зустрілися представники РПЦ, УПЦ (МП), УПЦ (КП), УАПЦ і Константинопольського патріархату

Понеділок, 16 липня 2001, 22:24
Шляхи подолання існуючих в Україні церковних розколів обговорювалися на зустрічі офіційних делегацій Константинопольського і Московського Патріархатів, що пройшла в Цюріху.

Як повідомили в понеділок у Відділі зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату (ВЗЦЗ), на зустрічі 13-14 липня делегацію Константинополя очолив митрополит Пергамський Іоанн. Делегацію Московського патріархату очолював голова відділу зовнішніх церковних зв'язків МП, митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило. Українську православну церкву Московського патріархату представляв митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.

На зустріч в Цюріх були запрошені також представники Української православної церкви Київського патріархату і Української автокефальної православної церкви, які виклали своє бачення ситуації в Україні.

Делегації Константинопольського і Московського Патріархатів, підкреслили у ВЗЦЗ, "погодилися продовжити спільні зусилля з метою зцілення церковного розколу".

У зв'язку з цим "визнана важливою участь представників православних з України для подальшого вивчення канонічних питань, що виникають, і питання про майбутній статус української Церкви", - зазначили у ВЗЦЗ.

РІА "Новости"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування