Чотири мушкетери, соратники Ришельє

Вівторок, 17 липня 2001, 14:57
Користуючись термінологією пересічних футбольних коментаторів, у вівторок чотири запеклих прокучмівських партії зробили "серйозну заявку на перемогу". У іншому місці, крім п'єдесталу виборів-2002, Аграрна партія, НДП, "Регіони" і "Трудова Україна" бачити себе не хочуть.

У вівторок лідери партій Гладій, Пустовойтенко, Азаров і Тігіпко підписали декларацію про наміри, де пообіцяли створити передвиборний блок для багатомандатного загальнодержавного округу і не заважати один одному в одномандатках. Амбіції у новостворених – ще яскравіші, ніж у д'Артаньяна при першому побаченні з Констанцією. Азаров пообіцяв, що блок "накриє" всі 225 одномандатних округи. У той же час вони "спробують домовиться з іншими партіями, щоб не заважати один одному". Чи буде "домовленість" зводитися до банальних пропозицій знімати свої кандидатури на користь висуванців блоку – невідомо. На загальнодержавний округ замашки також ще ті. За Азаровим, "більшість – ось наша мета". І список формувати вони будуть з 224 осіб. Тому що 225 на 4 не ділиться.

Почнуть складати передвиборний список учасники блоку після прийняття закону про вибори, тобто не раніше осені, хоч для себе зроблять "чернетку" вже до кінця липня. Зі слів лідерів партій-учасниць, верстати його будуть "на рівних" принципах, а "партії-супутники" кожного з учасників – АПУ, НДП, "Регіонів" і "Трудової України" – якщо захочуть приєднатися до списку, то будуть ділити квоту своїх старших партнерів.

Також до списку будуть залучені, зі слів Тігіпка, "непартійні, але популярні люди, які допоможуть увійти до парламенту" – "вчені, артисти, підприємці". Ще лідер "Трудової України" не виключає, що в блок може увійти і чинний прем'єр Кінах. А Азаров повідомив, що серед тих, хто "запропонував співпрацю" блоку – брендова Демократична партія Ганни Антоньевої.

Тігіпко прізвище лідера блоку обіцяє назвати після прийняття закону про вибори: "Будемо шукати популярну людину". Як виявилося, серед учасників немає домовленості про те, що список не може очолювати керівник однієї з чотирьох партій. Після близького огляду облич лідерів сумнівів в тому, хто буде прикрашати передвиборні листівки, залишається все менше. І навряд чи Азарову допоможе навіть ручка (ну прямо шпага!), подарована головному українському податковому адміністратору на "глобальному форумі з викорінювання корупції і відмивання грошей". Підписавши витвором заморських майстрів угоду про створення блоку, Азаров пообіцяв зробити боротьбу з брудними руками одним із завдань блоку. Інші підписанти про свої таланти і, відповідно, внески в партійну стратегію вирішили промовчати – ну не буде ж Пустовойтенко шпали на стіл вивалювати, Гладій – кабачок, або Тігіпко пасьянс з кредитних карт розкладати.

Після того, як квартет зі значками на лацканах проникне у будинок із скляним куполом, "ми і в парламенті будемо виступати єдиним консолідованим блоком", пообіцяв Азаров. І, усміхаючись, додав, що вони і партію спільну можуть створити. Інші три лідери підхоплювати роздуми на цю слизьку тему не стали.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
Усі новини...