Медведчук не знає, як реагувати на "Нашу Україну" Ющенка

Середа, 18 липня 2001, 12:04
Лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук позитивно відноситься до факту створення виборчого блоку під керівництвом Віктора Ющенка. "Чим більше буде блоків, тим більше шансів створити прогресивну реформаторську більшість в майбутньому парламенті", - заявив перший віце-спікер парламенту у Львові.

У той же час він назвав "дивним" той факт, що Ющенко просто виголосив назву блоку "Наша Україна" і запросив до участі в ньому інші партії. Тому Медведчук поки не знає, як це оцінювати.

Щодо перспектив своєї партії глава СДПУ(О) заявив, що об'єднані соціал-демократи готові йти на парламентські вибори самостійно, і переможуть на них. Однак керівництво партії не заперечує можливості об'єднання з іншими політичними силами, але тільки за умови, що "цей блок буде корисний для партії".

Медведчук не назвав політичні сили, з якими можливе таке об'єднання, однак заявив, що позитивно відноситься до блоку НПД, Аграрної партії, "Регіонів України" і "Трудової України".

У той же час він підкреслив, що конкретні рішення по створенню або не створенню блоку партія буде приймати ближче до жовтня. Саме з цього місяця чинне законодавство дозволяє створення передвиборчих блоків.

Медведчук також висловив думку, що президент накладе вето на ухвалений парламентом закон про вибори, хоч ця редакція закону є більш досконалою.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У списках СДПУ(О) не буде футболістів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування