Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СОЦПАРТІЯ ПІДЕ НА ВИБОРИ У БЛОЦІ З ЧОТИРМА ПАРТІЯМИ

Середа, 18 липня 2001, 14:11
Соціалістична партія України об'єднується на майбутніх парламентських виборах в блок з Всеукраїнською партією трудящих, СДПУ (лідер - Юрій Буздуган), Партією захисту інтересів селян і партією "Зелені-21 сторіччя".

СПУ, як повідомив Олександр Мороз, вже провела позитивні попередні переговори з усіма цими партіями. Він також не виключив можливості входження в цей блок інших партій.

Мороз назвав "робочу цифру" з 52 народних депутатів, які, за його підрахунками, пройдуть від блоку до парламенту. "Це наша гарантована кількість".

На думку Мороза, на майбутні парламентські вибори опозиція висуне не менше трьох блоків. "Ми можемо домовлятися про створення в майбутньому парламенті коаліції, яка впливатиме на формування уряду і візьме відповідальність за формування структур влади".

Лідер СПУ вважає, що конкуренція між опозиційними блоками може бути тільки в технології виборчого процесу. "Але у виступах, пропаганді ми не маємо наміру шельмувати і критикувати з опозиційних міркувань. Яка користь критикувати партію "Собор" і йому критикувати мене? Людина, яка голосує за Рух, за соціалістів голосувати не буде", - говорить Мороз.

Лідер СПУ прокоментував декларацію Ющенка про створення "Нашої України". Він вважає, що якщо екс-прем'єру вдасться "об'єднати навколо себе не тільки політичні партії, які без нього були приречені на поразку, але й підтягнутися до опозиційних правих політичних партій", то вони на "основі опору діям нинішньому режиму влади приведуть до парламенту таку кількість людей, яка у сукупності з блоком, що створюється соціалістами і іншими опозиційними силами, може дати реальну більшість в парламенті".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування