Філарет благословив першу акцію ФНП

Середа, 18 липня 2001, 14:20
Владика Філарет благословив просвітницько–спортивну експедицію "Соборна Україна", ініційовану Форумом національного порятунку з нагоди 10-річчя незалежності України та 800-річчя від дня народження Данила Галицького.

Народні депутати України Анатолій Матвієнко (Голова УНП "Собор"), Костянтин Ситник (Голова Ради Старійшин УНП "Собор") та інші учасники експедиції були запрошені на зустріч з Патріархом Київським і всієї України-Руси Філаретом.

Під час зустрічі відбулась розмова, в якій Анатолій Матвієнко розказав про цілі та завдання експедиції, показав Філарету булаву, яка, можливо, належала Богдану Хмельницькому, і яку учасники експедиції провезуть по всьому маршруту як символ сили та соборності Української держави.

"Разом з розповіддю про нашу Українську історію, ми несемо Україною слово правди і єдності. Завершиться спортивна частина експедиції у Кам'янці–Подільському засіданням круглого столу "Як народжуються і чому вмирають держави" і одним з важливих акцентів є духовність. Тому ми будемо говорити про об'єднання православ'я, єдину помісну православну Українську церкву. Тому і вмирають держави що немає духовного єднання", - каже Анатолій Матвієнко.

Майдан


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...