Керівник "Самостійної України" голодує тридцять третю добу

Середа, 18 липня 2001, 19:56
18 липня шість представників гурту "Самостійна Україна" прикували себе ланцюгами біля входу до будинку Спілки письменників України та оголосили про безстрокове голодування. Вони вимагають негайно звільнити Артема Дідовця, який обвинувачується у підпалі будинку прокурора.

Олександр Башук повідомив, що саме завдяки позиції прокурора, будинок якого було підпалено, його випустили з-під варти, тому було б безглуздо це робити. Більш того, на момент здійснення злочину Артем був в компанії з ними, тобто в нього є алібі.

"Проте на сьогодні Артем вже десяту добу утримується в райвідділку, - розповідає Башук, - хоча законодавство передбачає утримання не більше трьох днів. Адже там немає де лягти спати і, навіть, не годують. При цьому свідки досі не допитуються. Хоча є конкретні люди, які бачили Артема в момент, коли був вчинений підпал."

Олександр Башук голодує вже тридцять третю добу. Свій стан він характеризує як надзвичайно поганий, тому переміщається на інвалідному візку. "В мене стійкий запах ацетону, що свідчить про розкладання організму", - говорить Башук. Проте він продовжуватиме разом з своїми товаришами голодувати під Спілкою письменників України.

Своє голодування під Спілкою письменників Башук пояснив своїми намаганнями апелювати до свідомості українського народу, зокрема, в особі творчої еліти України, а саме письменників, оскільки всі апеляції до влади, яка байдужа до будь-яких протестів, є абсурдними.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування