Незалежна профспілка гірників України знову переобрала своїм лідером Михайла Волинця

Четвер, 19 липня 2001, 12:09
Незалежна профспілка гірників України на з'їзді в Києві в середу знову переобрала своїм лідером Михайла Волинця, повідомляє "Німецька хвиля".

Звернення до послів та керівників різних країн з проханням відреагувати на втручання окремих сил в діяльність профспілок, на думку Михайла Волинця, єдине, завдяки чому його переобрали лідером незалежної профспілки гірників.

Михайло Волинець стверджує, що напередодні з'їзду до нього звернулися близько 30 членів профспілки, які повідомляли про погрози та залякування. Незалежна профспілка гірників - це структура, яка передусім відстоює схему прозорих розрахунків у вугільній галузі. Шахтарська профспілка, завжди невдоволена урядовцями, схвалювала кабінет Ющенка та роботу екс-віце-прем'єра Юлії Тимошенко.

Тому поміж причин переслідування називаються й політичні. "Справа в тому, що НПГУ почала переслідуватися після того, як ми приєдналися до Форуму національного порятунку й руху "Україна без Кучми". Після цього почалися всі наші проблеми,"- повідомляє Волинець. На думку багатьох аналітиків, проблеми НПГУ пов'язані з прагненням донецької влади підкорити профспілку, а відтак заволодіти шахтарським електоратом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування