Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мітюков – злодій. Бродський – зрадник

Четвер, 19 липня 2001, 16:59
Хвороба "Яблука" під назвою "Мітюков" з "дитячої" форми – банальної гри в розсилку прес-релізів і створення інформаційних приводів – перетворюється в "підліткову": вуличну акцію, тобто в створення того ж інформаційного приводу, але більш солідного і високозатратного.

У п'ятницю "Яблуко" обіцяє "акцію протесту з вимогою негайної відставки Ігоря Мітюкова з посади міністра фінансів". Пікетувати "садівники" Бродського будуть – ні більше, ні менше – адміністрацію Кучми, в даний момент напівпорожню через чиновницькі відпустки і закриту від людських очей через ремонт потрісканого фасаду.

"Яблуко" зажадає від президента Кучми забезпечити об'єктивне розслідування зловживань в банку "Україна" й інших махінацій, в яких підозрюється
пан Мітюков", - обіцяє невтомний прес-центр партії. Деяке нерозуміння вибору адресата – аби побачити Мітюкова за гратами, надійніше було б звернутися прямо до Потебенька – зникає після ідентифікації офісу "Яблука" на місцевості. Кабінети партії знаходяться рівно в трьох хвилинах ходи від історичного рогу вулиць Банкової і Лютеранської, де 9 березня в міліція і демонстранти обмінювалися камінням і сльозоточивим газом. Напружувати молодь у пекельну спеку тривалими походами через пів-Печерську до Генпрокуратури – ідея явно не в стилі гуманізму і ліберального світосприйняття "Яблука".

Однак партія Бродського не застосовує до обраної мішені високих та шляхетних принципів. "Чому сьогодні Мітюков не хоче знизити податки? Тому що він – злодій!", - повідомив Бродський у Верховній Раді під час розгляду проблеми банку "Україна". Сказав – і відразу, не сходячи з місця зрадив… свою рідну партію "Яблуко"!

Річ у тому, що під №1 (!) в статуті "Яблука" серед "Основних завдань" (!) партії вказана обіцянка "сприяти побудові в Україні громадянського суспільства і правової держави". А, як відомо, стаття 62 Конституції України повідомляє, що "особа вважається невинуватою у вчиненні злочину […], доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду". Півбіди було б ще, якби Бродський наплював на Конституцію і депутата Кендзьора. Так ні, він ще наплював і на статут своєї рідної організації.

Таке щедре слиновиділення стурбувало Мітюкова. Складно сказати, чи звертався він до свого колишнього однокурсника по економкібернетиці, а нині одного з фінансово-мозкових центрів СДПУ(О) Богдана Губського, щоб той заспокоїв "яблучника", що страх як залежить від "дружньої руки" об'єднаної соціал-демократії. Але, як би там не було, Бродський договорився до того, що глава Мінфіну повідомив про намір подати до суду позов про захист честі і гідності проти лідера парламентської фракції "Яблуко". Мітюкову не сподобалися слова про те, що "в 1993 році він украв у банку "Україна" $20 мільйонів".

"Я ображений і змістом, і формою заяви Бродського і буду подавати до суду. Я вважаю, що мені завдано моральної шкоди, і вже звернувся до юристів з цього приводу", - сказав Мітюков в інтерв'ю передачі "Саме той".

Однак такі побічні витрати політичних змагань як щастя постати перед Замковенком навряд чи налякають "Яблуко". У партії, прес-служба якої за чисельністю співробітників вже зараз випереджає прес-службу Кучми, як і раніше, є вакансії "журналістів, фахівців в області реклами і PR-менеджерів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування