Загроза звільнення нависла над главою Держкомзв'язку Шевчуком

П'ятниця, 20 липня 2001, 11:36
Станом на ранок п'ятниці в адміністрації президента не було указу про звільнення з посади глави Держкомітету зв'язку та інформатизації країни Олега Шевчука, повідомив прес-секретар президента Олександр Мартиненко. Дані про можливе звільнення Шевчука з'явилися після того, як робота Держкомзв'язку в сфері розвитку телекомунікацій була визнана незадовільною на засіданні Ради національної безпеки і оборони країни, яке відбулося в четвер.

Напередодні на засіданні члени РНБО, "враховуючи комплексний характер даної проблеми, висловилися за прийняття ряду стратегічних заходів, направлених на захист національних інтересів в сфері телекомунікацій".

"Прийняте рішення, яке, відповідно до Конституції нашої країни, буде введено в дію указом президента України", - говориться в повідомленні за підсумками засідання РНБО.

РНБО "констатувала, що технічний і технологічний рівень галузі не в повній мірі задовольняє державні потреби. Росте технологічна залежність України від іноземних виробників телекомунікаційний обладнання".

Члени РНБО "дійшли висновку, що система державного регулювання ринку послуг в сфері телекомунікацій залишається малоефективною. Нормативно-правова база не відповідає сучасному рівню розвитку галузі. Слабо стимулюється інноваційна діяльність, що стримує ефективне впровадження сучасних вітчизняних систем обробки і передачі інформації".

На засіданні зазначалося, що "недостатньо враховані інтереси держави при приватизації підприємств, які надають послуги в сфері телекомунікацій. Це негативно відбивається на можливостях захисту національних інтересів".

РНБО також зазначив, що "зростає тіньова діяльність в сфері надання телекомунікаційних послуг, численні факти розкрадання обладнання, зокрема, мережевих кабелів".

Про звільнення Шевчука увечері в четвер повідомили ряд ЗМІ.

Приватизація державного монополіста зв'язку ВАТ "Укртелеком" запланована на 2001 рік.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування