Блок Ющенка буде одним з найблискучіших проектів Банкової

П'ятниця, 20 липня 2001, 13:41
Автор блоку Ющенка - Леонід Кучма, переконаний політолог Володимир Полохало. На його думку, "блок, який формується під Ющенка, під його імідж - це блок, який все ж таки матиме низьку електоральну базу і може розраховувати в основному на електорат Західної України".

Зробивши ставку на правих, "Ющенко все ще не визначився остаточно, - його заява була дуже аморфною", заявив політолог в інтерв'ю ПартОрг.

"Це може говорити про дві речі, - Ющенко не бачить, що сьогодні є певні електоральні моделі і що існує певна структуризація суспільства (маючи на увазі відмінності між Заходом і Сходом, Півднем і Центром України). Він говорить про об'єднання всіх демократичних сил, причому в такому ключі, що до його блоку в принципі може увійти будь-яка партія".

Якщо він очолить цей блок, вважає політолог, це насамперед вигідне ПРП-НРУ-УНР-КУН, які, на його думку, "мають сумнівні перспективи пройти 4% бар'єр".

Полохало розцінює ініціативу з створення "Нашої України" як "крах націонал-демократичної опозиції, тому що ця коаліція, безумовно, створюється під патронатом президента України".

"По суті, це буде пропрезидентська коаліція, навіть якщо вони критикуватимуть Леоніда Кучму, їх критика - це буде лише політичний PR-хід. Ющенко виступає, як менеджер президентського проекту, який може бути перешкодою для Мороза, "Батьківщини" і комуністів. Таким чином, цей проект - не проект самого Ющенка, а, на мій погляд, проект Банківської. Головна мета - завоювати підтримку тієї частини електорату, яка могла б віддати свої голоси опонентам президента. Це буде один з найблискучіших проектів Леоніда Даниловича".

Таким чином, переконаний політолог, в Україні цілком може реалізуватися президентський проект за прикладом російського "Єдінства". Тільки в Україні йде мова про два-три "Єдінства" ("Наша Україна" та блок НДП-ТУ-ПР-АПУ- УП).

Політична думка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News