Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вбивстві Гонгадзе знову три версії

П'ятниця, 20 липня 2001, 15:28
Генеральна прокуратура, виявляється, як і раніше відпрацьовує три версії вбивства Георгія Гонгадзе – побутову, професійну і випадкову, повідомив у п'ятницю заступник Потебенька Олексій Баганець. І додав, що все ще не бачить причин для нової експертизи таращанського тіла.

Після багатосерійних заяв, що суперечать одна одній, силовикам Баганця довелося виправдовуватися: виявляється, Генпрокуратура "жодного разу не говорила про те, що достовірно встановлено, хто скоїв убивство Гонгадзе, про те, що є виконавці і замовники". "Ми говорили: є версія про те, що Гонгадзе могли убити при випадковому контакті, коли він зупиняв машину і під'їжджав на ній додому". Про всяк випадок, навчений досвідом заступник генпрокурора тут же додав, що це тільки версія, яка не відпрацьована до кінця, і за якою продовжується слідство.

Зате не викликає сумнівів у заступника Потебенька те, що немає підстав для призначення додаткової експертизи таращанського тіла. При цьому досвідчений Баганець додав, що ця думка – не його особиста, як говорив адвокат Андрій Федур – а позиція цілої Генпрокуратури.

Баганець нагадав журналістам, що після того, як українські і американські експерти отримали можливість відібрати зразки крові і слини у дружини Георгія, Мирослави Гонгадзе і її дітей, була проведена "високоточна генотипоскопічна експертиза". "Вона дала нам підстави говорити про те, що тіло, знайдене в Таращанському районі, належить Георгію Гонгадзе", - передає слова Баганця Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на запитання журналістів про подальшу долю таращанського тіла, заступник генпрокурора зазначив, що не проти прохання моргу про його поховання: "Генпрокуратура не протестує". "Але як далі поступить морг – це його справа", - сказав він.

Ще один аспект справи Гонгадзе Генпрокуратура прояснить для себе до кінця цього року. У цей термін, заявив Баганець, повинна закінчитися українська експертиза компакт-дисків із записами Мельниченка, які відомству Потебенька передала парламентська слідча комісія. Зі слів заступника генпрокурора, такий великий проміжок часу необхідний експертам для того, щоб дослідити весь обсяг записів, який є досить великим. Дослідження проводить Київський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України.

Читайте також:

"Убивці" Гонгадзе більше не вбивці?
Чергового повороту, несподіваного і суперечливого, в суботу набула справа Гонгадзе. Раптом Потебенько розбив останню суперверсію про причетність до вбивства Георгія двох чи то бандитів, чи то наркоманів, озвучену керівниками МВС.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...