Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер Китаю Цзян Цземінь прибув до України

П'ятниця, 20 липня 2001, 17:56
Делегація Китайської Народної Республіки на чолі з головою КНР Цзян Цземінем прибула до Києва з Кишинева у п'ятницю увечері. Лідер Китаю пробуде в Україні до 23 липня.

Китайську делегацію зустрічали прем'єр-міністр України Анатолій Кінах, міністр закордонних справ Анатолій Зленко, київський міський голова Олександр Омельченко, а також близько 50 китайців-працівників посольства і учнів. Дівчата в українських костюмах піднесли Цзян Цземіню хліб-сіль.

Сам Цзян Цземінь упевнений, що відносини між його країною і Україною в новому сторіччі "неодмінно будуть виведені на абсолютно новий рівень". Про це говориться в письмовій заяві Цзян Цземіня, розданій журналістам після його прибуття до аеропорту "Бориспіль" у п'ятницю.

Цзян Цземінь висловив "високу повагу працелюбному і талановитому українському народу і героїчним киянам", і передав "щирі почуття дружби і добрі побажання від китайського народу".

Він зазначив, що нинішній візит є другим візитом глави держави КНР до України після встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і Україною.

У ході візиту Цзян Цземінь збирається обговорити з Кучмою й іншими керівниками країни "широке коло питань двосторонніх відносин, а також міжнародні питання, що представляє взаємний інтерес".

Голова КНР поздоровив також народ України з майбутнім святом 10 роковин незалежності країни. "Упевнений, що в новому столітті Україна як держава-гігант на європейському континенті буде більш бурхливо розвиватися, і стане ще більш процвітаючою і могутньою", - зазначив він.

У п'ятницю пройде офіційна церемонія зустрічі китайського лідера в Маріїнському палаці, президент України Леонід Кучма і Цзян Цземінь поговорять у вузькому колі.

У суботу під головуванням Кучми і Цзян Цземіня пройдуть українсько-китайські переговори. Планується підписати чотири двосторонніх документи, зокрема, договір між Україною і КНР про передачу осіб для відбування покарань, а також угода про співпрацю в сфері туризму.

Крім того, уряди двох країн планують підписати обмінні листи до "доповнень 1999 року до угоди між Кабінетом міністрів України і урядом КНР про надання державного кредиту від 1992 року".

Заплановані зустрічі голови КНР з прем'єр-міністром Анатолієм Кінахом, керівництвом Верховної Ради.

Як очікується, Цзян Цземінь також відвідає Крим.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...