Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна має економічне "вікно можливості"

Субота, 21 липня 2001, 16:13
Ukraine Has Economic "Window Of Opportunity"

Україна, незважаючи на широко коментовані політичні проблеми, в даний момент має "коротке вікно можливості", щоб забезпечити своє майбутнє. Так вважає провідний американський інвестор в економіку України.

Майкл Блейзер, президент і виконавчий директор SigmaBleyzer, американської інвестиційної фірми, що вклала понад $100 мільйонів інвестицій в Україну, заявив на брифінгу "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" у Вашингтоні, що минуле десятиріччя було "досить довгим перехідним періодом" і що даний момент –"останній шанс" України, щоб завершити необхідні економічні реформи.

У 2000 році відбулося перше зростання ВВП України за часів незалежності, що призвело до зростання реальних доходів на 8,5 відсотків, зниження зовнішнього державного боргу на 17 відсотків, позитивних зовнішньої торгівлі і балансу поточного рахунку. Протягом перших чотирьох місяців 2001 року зростання прискорилося до дев'яти відсотків, сказав він.

Співпрацюючи з Thunderbird Corporate Consulting Group, компанія Блейзера вивчила економіки багатьох країн на етапі переходу до капіталізму, щоб визначити, які уряди мають найбільші здатності вдосконалювати інвестиційний клімат в країні і притягувати приватний капітал. Дослідження цієї групи, оприлюднене у 2001 році, спонукає Україну демонструвати політичну волю, щоб слідувати за прикладом Аргентини, Угорщини та Польщі.

Як вважає Блейзер, "кожна перехідна економіка повинна початися від появи імпортера капіталів", оскільки це зрушить "систему, яка зазнала невдачі і відчуває дефіцит заощаджень для старту економічного зростання". Блейзер думає, що у фінансуванні перехідних економік приватні інвестиції активів краще за державний борг, бо це зменшує роль уряду і його відповідальність у економіці, веде до фундаментальних змін в структурі економіки і сприяє розвитку бізнесу.

Блейзер спонукав Захід продемонструвати політичну волю допомогою країнам на кшталт України, незважаючи на політичні проблеми і негаразди в сфері прав людини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування