Новим прем'єром Криму буде Горбатов
Деякі подробиці з життя претендента

Понеділок, 23 липня 2001, 12:42
Президент Кучма погодився з рішенням народних депутатів Криму відправити у відставку кримського прем'єр-міністра Сергія Куніцина. Як стало відомо УП з джерел в кримському парламенті, до Верховної Ради автономії поступив лист, підписаний першим заступником глави адміністрації президента Юрієм Єхануровим. У листі він за дорученням президента повідомляє про те, що звернення кримських депутатів про звільнення прем'єра Куніцина Кучмою розглянуте.

"Ураховуючи ситуацію, що склалася, і неодноразові рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим з цього питання… президент визнав за можливе погодити звільнення Куніцина Сергія Володимировича з посади прем'єр-міністра та перехід його на іншу роботу", говориться в листі Єханурова.

Там же він повідомляє, що президент погодив пропозицію про призначення на посаду Голови Ради міністрів Криму депутата українського парламенту Валерія Горбатова (група "Трудова Україна").

Цей лист був відправлений до Криму ще 20 липня. На жаль, незважаючи на фізичну присутність президента у Криму, кримським журналістам так і не вдалося з ним поспілкуватися, щоб уточнити цю інформацію.

У понеділок про рішення Кучми агентству Інтерфакс-Україна повідомив прес-секретар президента Олександр Мартиненко.

За його словами, президент, ухвалюючи таке рішення, виходив з необхідності узгодженої роботи законодавчої і виконавчої гілок влади на півострові. Постійний конфлікт між парламентом і урядом Криму, сказав Мартиненко, негативно позначається на соціально-економічній ситуації в автономії.

Прес-секретар також підтвердив, що Кучма погодився з пропозицією Верховної Ради Криму винести кандидатуру депутата Валерія Горбатова на затвердження на посаді голови Ради міністрів автономії.

Між іншим, Валерій Горбатов відомий тим, що був призначений першим представником президента в Криму після відомого "мєшковського періоду". На цій посаді він проіснував не довго, однак привертає до себе увагу виявлене довір'я президента до цієї людини. До обрання до українського парламенту Горбатов очолював кримський Фонд Держмайна. Цікаво, що після його обрання депутатом Фондом керували тільки виконуючі обов'язки. Це дає привід спостерігачам у Криму стверджувати, що ФДМ Криму все ще знаходиться під контролем Горбатова.

Ще один момент. Не так давно нинішній прем'єр Куніцин виступив з викривальними заявами, де між іншим згадав і прізвище свого можливого наступника. Якщо вірити документам Куніцина, зять Горбатова є фундатором кількох комерційних фірм, одним із засновників яких також є і Фонд Держмайна автономії.

Тим часом, як повідомляють з Криму, у вівторок Сергій Куніцин збирається провести останнє засідання Кримського уряду в якості керівника.

"Я вважаю, що якщо нам доведеться піти, то ми підемо на коні, тому що хліб зібрано, курортний сезон розвивається, заборгованість по зарплатах погашено", сказав прем'єр, коментуючи в інтерв'ю журналістам інформацію про те, що президент погодився на його відставку.

Звістка про відставку його не дуже збентежила. "Ви знаєте, що ця робота не мед, тому я не думаю, що це відіб'ється на моєму настрої".

На питання, що буде після його відставки, він відповів: "А що буде далі, я здогадуюся". Він повідомив, що розмовляв з президентом з приводу його подальшої долі, але не відповів, які посади йому запропонували зайняти. "Вибір великий", сказав Куніцин.

Куніцин зізнався, що не ображається на президента, який все ж таки погодився на його відставку - "три роки і два місяці не проробив жоден, ні український, ні кримський прем'єр".

На питання, чи збирається він піти з політики, Куніцин, який очолює кримську організацію НДП, відповів коротко: "Ніколи".

Спікер кримського парламенту Леонід Грач, до речі, скликав позачергове засідання сесії парламенту автономії на 25 липня, щоб обговорити дві проблеми: вибори нового прем'єра і зміни в бюджеті Криму. В понеділок він виступатиме на "Русском радио", а у вівторок - ще в одному прямому ефірі.

Читайте також

Грач скликає позачергову сесію для призначення нового прем'єра Криму

Над Куніциним зібралися хмари, хоч Кучма відкидає факт недавньої розмови з Грачем

Кримського прем'єра Куніцина ще раз відправили у відставку. Той рішення не визнає


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:54
Костюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
22:11
фото600 страв з України та світу від Клопотенка: у Києві презентували оновлене меню для шкіл
Усі новини...