Шевчука звільнили через (не)приватизацію "Укртелекому"

Понеділок, 23 липня 2001, 18:15
У понеділок стало зрозуміло, де саме звільнений Олег Шевчук допускав "серйозні недоліки в роботі", через які він втратив посаду голови Комітету зі зв'язку та інформатизації. Прем'єр Кінах зобов'язав нового головного зв'язківця країни провести ефективну приватизацію "Укртелекому". Про це Кінах заявив на представленні колективу Держкомітету глави відомства Станіслава Довгого, який до цього керував саме "Укртелекомом".

Нового шефа Кінах змалював зв'язківцям як фахівця з високим рівнем освіти та досвіду. Представлення новопризначеного голови Держкомзв'язку проходило в день його 47-річчя. За повідомленням Інтерфакс-Україна, Шевчук на всій цій церемонії був відсутнім.

"Дуже важливо, щоб вартість "Укртелекому" в момент продажу була максимальною", - сказав в напуття Довгому Кінах. При цьому він підкреслив, що прихильність українського уряду приватизації галузі зв'язку "не повинна викликати ніяких сумнівів". Мета продажу монополіста – залучення стратегічних інвесторів, що, як думає Кінах, дозволить сформувати інститут ефективних власників, створити нові робочі місця і забезпечити надходження інвестицій.

Крім того, в задачу Довгому Кінах поставив зробити все необхідне, щоб з його призначенням галузь тільки поліпшувала свою діяльність. При цьому прем'єр доручив новому чиновнику використати весь той позитивний досвід і досягнення, які були напрацьовані в Комітеті раніше. Бажання Кінаха не лаяти Шевчука можна пояснити одним цікавим моментом – до призначення кілька років тому на посаду голови Комітету вигнаний нині Шевчук очолював в УСПП Кінаха комісію із зв'язку.

Також прем'єр зобов'язав нового керівника Держкомітету "триматися на рівній відстані від всіх політичних структур, які існують в Україні".

У свою чергу, Довгий подякував за призначення на посаду Кучму. На його думку, ситуація в галузі вимагає "комплексних рішень". При цьому він заявив про готовність використати весь світовий і європейський досвід, отриманий при приватизації подібних до "Укртелекому" об'єктів.

Читайте також:

Кому "Укртелеком" - швидко-швидко?
У питанні темпів приватизації "Укртелекому" пан Шевчук у червні 2000 року займав досить помірковану позицію, яка на просту мову переводилася у формулу відповідей "і так, і ні". Однак, колишнього голову Держкомзв'язку звинуватили в надмірному прискоренні процесу приватизації "Укртелекому".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування