Непільгові видання - запорука чесних виборів

Понеділок, 23 липня 2001, 20:36
Асоціація українських видавців періодичної преси вимагає однакових тарифів при передплаті для всіх газет.

На думку Асоціації, при пільгах окремим виданням доступ до інформації стає нерівноцінним, інформаційна палітра викривлюється, видавці мимоволі втягуються у слизькі змагання за право потрапити в завітні пільгові переліки. "Тільки в умовах справедливої конкуренції суспільство зможе обрати ті видання, котрі дійсно йому до вподоби", - йдеться у їхній заяві.

Асоціація розглядає варіант підтримки пільгами певного виду видань, наприклад, дитячих і просвітницьких. Але сама процедура складання переліку, на думку Асоціації, закрита для громадського контролю – і в нього потрапляють не тільки державні, але й приватні газети, не тільки збиткові, а й дуже прибуткові видання. "Врешті-решт, в кожного з видань, що потребує підтримки, є видавець. І саме він, а не Кабінет міністрів повинен вирішувати всі проблеми додаткового фінансування свого видання", - йдеться у заяві.

Тому Асоціація у своїй заяві наполягає на єдиних та однакових для всіх умовах, а також закликає всіх, хто розуміє ціну чесного друкованого слова, підтримати їхню боротьбу. Асоціація сподівається, що вищі особи держави продемонструють суспільству в цьому випадку своє розуміння важливості рівних умов для ринкової конкуренції. Напередодні виборів, на думку асоціації, видавцям особливо потрібно знати: чи будуть засоби масової інформації розвиватися природнім шляхом, чи все ж під чиїмось тиском.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування