Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Куніцин - кримський Ющенко

Вівторок, 24 липня 2001, 14:00
Після короткого перепочинку екс-прем’єр міністр Криму Сергій Куніцин збирається розпочати формування в Криму демократичного виборчого блоку, щоб створити у новому парламенті автономії стійку демократичну більшость. Про це він заявив у вівторок у Сімферополі на останній в якості прем’єра прес-конференції.

Куніцин не збирається іти з політики і покидати Кримський півострів. Хоча він ще не визначився, яку пропозицію про працевлаштування прийняти.

За словами Куніцина, Кучму просто загнали у глухий кут, а тому президентське рішення про його звільнення з посади прем’єра було "політичним, а не правовим", а мотиви Верховної Ради автономної республіки – "не політичні, а майнові". Екс-прем’єр прогнозує, що в Криму тепер розпочнеться перерозподіл власності.

Куніцин попрощався з урядом "по-ющенківськи". Він сказав: "Я не говорю "прощавайте", я говорю "до побачення", ми ще зустрінемося". Своєму кабінету він також побажав: "Хлопці, не треба влаштовувати похорони, тому що ми йдемо з гідністю, Верховна Рада іде нас без гідності. А все інше – справа часу. І як кажуть – Бог всім віддасть".

Куніцин порадив членам кабінету не відмовлятися від пропозицій працювати у новому уряді. Екс-прем'єр взагалі був налаштований дуже доброзичливо і в черговий раз підкреслив, знову "по-ющенківськи", що не ображений на президента.

Зі слів екс-прем'єра, він не може стверджувати, що президент зацікавлений в тому, щоб Куніцин пішов з Криму, хоч, на його думку, "є у Києві люди, політики дуже високого рангу, які хотіли б мене звідси прибрати".

Підсумком трирічної діяльності прозвучала заява Куніцина на початку його останньої прес-конференції: "Для мене це хороший урок: у політиці про моральність говорити безперспективно".

Читайте також:

Новим прем'єром Криму буде Горбатов. Деякі подробиці з життя претендента

Грач скликає позачергову сесію для призначення нового прем'єра Криму

Над Куніциним з'являються хмари, хоч Кучма і заперечує факт недавньої розмови з Грачем

Кримського прем'єра Куніцина ще раз відправили у відставку. Але той рішення не визнає


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування