Відмова від демаркації кордону не відповідає офіційній позиції Києва

Вівторок, 24 липня 2001, 18:37
Між Росією і Україною "йде процес належного оформлення кордону", повідомив на брифінгу у Києві в.о.начальника Управління інформації МЗС України Сергій Бороденков.

При цьому Бороденков підтвердив позицію, яку з питання українсько-російського кордону висловив перший заступник міністра закордонних справ України Олександр Чалий, що тлумачення про відмову від демаркації кордону між Україною і Росією "не відповідають офіційній позиції України". Україна, за його словами, виступає за оформлення відповідно до міжнародних норм своїх кордонів з усіма сусідами, в тому числі з Росією.

Це виправдувальне роз'яснення української сторони знадобилося після того, як 17 липня цього року на брифінгу в МЗС України начальник його договірно-правового департаменту Олександр Купчишин повідомив, що кордон між Росією і Україною буде позначений тільки на картах (делімітований), але не розмежований на місцевості (демаркований).

Після заяви Купчишина ряд політичних партій і громадських організацій націонал-демократичної орієнтації виступили з протестами і звинуватили МЗС в ігноруванні національних інтересів, назвавши відмову від повноцінного українсько-російського кордону "серйозною дипломатичною поразкою". Свої протести націонал-демократи обгрунтовували тим, що відсутність кордону перетворює Україну в транзитну державу для нелегальної міграції, контрабанди зброї і наркотиків, а також робить неможливими переговори про інтеграцію з Євросоюзом.

Газета СНГ

Читайте також:

НРУ вважає, що відмова від демаркації є загрозою національної безпеки


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування