Кучма звільнив Замковенка

Вівторок, 24 липня 2001, 19:35
Найбільш скандальний суддя України втратив роботу після того, як Кучма поставив автограф під відповідним указом. Формулювання звільнення подібне до вовчого квитка – "в зв'язку з порушенням присяги судді".

Документ прийнято на підставі подання Вищої ради юстиції з урахуванням рішення Кваліфікаційної комісії місцевих суддів столиці України.

Репліка "порушення присяги судді" фігурує в направленні на звільнення, направленому Вищою радою юстиції на ім'я Кучми. А ще раніше комісія Верховної Ради, створена для перевірки обставин, викладених в представленні 24-х народних депутатів України щодо Замковенка, встановила серйозні порушення судді в більш ніж 20 справах. Замковенко не заперечував ці факти, в той же час він вважає дії генпрокуратури, яка порушила проти нього кримінальну справу, "тиском на суддей".

24 липня 2001 року добігла кінця суддівська кар'єра Замковенка, якому на долі було написано керувати головним, через географічні та історичні традиції Києва, районним судом держави. Про непросте життя, яке чекає Замковенка навіть не зважаючи на фотокартку "Я і Кучма", що стояла в його кабінеті, почали говорити після звільнення Юлії Тимошенко з СІЗО. Ще одне рішення, яке не дуже сподобалося Генпрокуратурі та мусило не сподобатися владі, було визнання Лесі Гонгадзе потерпілою у справі про зникнення Георгія. Сталося це у розпал вуличного кучмагейту, за часів, коли прокуратура відштовхувалася від цифри 99,6%.

Але до цих часів рішення Замковенка було за гарний тон наводити як ілюстрації кишенькового характеру українських судів. Саме він вирішив, що голова Верховної Ради Олександр Ткаченко мусить віддати печатку парламенту своєму наступнику Івану Плющу за підсумками "оксамитової революції", він відхилив клопотання про зміну запобіжного заходу для чоловіка Юлії Тимошенко Олександра, який і досі сидить у СІЗО, поновив на роботі звільнених Ющенком в.о. голови "Нафтогазу" Діденка та голову наглядової ради "Ощадбанку", активіста СДПУ(О) Плужникова. Також в активі Замковенка – блокування спроб почати антикучмістські референдуми у попередні роки, невизнання результатів виборів у депутати опозиціонерів Оробця і Головатого. І багато іншого…

Читайте про історичні моменти в кар'єрі Замковенко:

Гайсинський продовжує PR-кампанію судді Замковенка
Безпрецедентну і абсолютно безкоштовну PR-кампанію для судді Миколи Замковенка продовжує вести прокурор Києва, особистий друг Олександра Волкова Юрій Гайсинський. У четвер, коли обрання прем'єра є основною новиною дня, Гайсинський пішов на пряме порушення законів України і порушив кримінальну справу проти Замковенка.

Прокуратура проти судді Замковенка
24 травня в кабінеті голови Печерського райсуду Києва Миколи Замковенка Генпрокуратура України провела обшук. Проти нього порушено кримінальну справу за недбалість. Замковенко заявляє, що проситиме про політичний притулок на Заході і обіцяє видати журналістам матеріали на тих, хто порушив проти нього справу. Заступник генпрокурора Олексій Баганець вважає, що ця справа пов'язана з рішеннями Замковенка у справі Гонгадзе...

Судовий цирк на Печерську
Щоб зрозуміти феномен цього судді, його треба бачити. Веселий, жартівливий, дівчат-секретарів міняє кожне засідання. Посміхається, охайна зачіска. Мені чимось нагадав Марчука – такий же ситий і задоволений життям вигляд. Влітку саме Замковенко відмовився випустити чоловіка Юлії Тимошенко і він сам, до речі, згадав про це, коли Тимошенко приїхала свідчити до суду. Вдача у нього така – вирішувати долі колись сильних світу цього.

Тимошенко наказано звільнити
Після виголошення вироку Печерського суду головуючий Микола Замковенко звернувся до всіх, хто знаходився у залі: "Печерський районний суд проявив в черговий раз "Замковенщину". Це вислів не мій, я цитую, це вислів самої Тимошенко. В цьому і проявляється "Замковенщина".

Знову "Замковенщина"?
Печерський райсуд не прийняв скаргу Лесі Гонгадзе щодо дій Потебенько та порушення закону "Про інформацію". Адвокат мами Георгія пообіцяв наступного тижня подати нову скаргу.

Замковенко відновив справедливість
Мама Георгія Гонгадзе має бути визнана потерпілою. Суд визнав дії заступника генпрокурора Олексія Баганця, який не вважає Лесю Гонгадзе потерпілою, неправомірними.

Філіал СДПУ(о) у Печерському райсуді?
Самий гуманний по відношенню до звільнених чиновників суддя Замковенко відзначився ще раз. Очолюваний ним Печерський районний суд Києва скасував рішення уряду, а сам суддя через місяць…

Діденко фігурує у справі "Градобанку"
По тому, хто і як реагує на скандал навколо Ігоря Діденко, можна судити про бизнесову зацікавленість тих або інших депутатів…

Хай живе Український суддя Замковенко, самий гуманний суддя в світі!..
Чекаєте розгляду певної резонансної справи, потім йдете до букмекерської контори і ставите на сторону, яка, бодай, теоретично якось пов'язана з владною кон'юнктурою. Сумнівів немає, ви переможете.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News