Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ПООБІЦЯВ КОНДОЛІЗЗІ РАЙС ПРОВОДИТИ РЕФОРМИ

Середа, 25 липня 2001, 12:04
Президент Кучма завірив помічника президента США з питань національної безпеки Кондоліззу Райс про готовність України поглиблювати економічні і демократичні реформи в країні. Він також заявив про готовність до співпраці з США як з важливим політичним партнером.

Роль спікера після переговорів Кучми і Райс взяв на себе міністр закордонних справ України Анатолій Зленко. Зустріч, що відбулася в Маріїнському палаці, тривала трохи більше 1 години замість запланованих 30-ти хвилин.

Як відзначив Зленко, в ході переговорів український президент "абсолютно відверто" проінформував американську сторону про нинішній стан розвитку української держави, а також кроки України в напрямі європейської інтеграції. А Райс відзначила необхідність продовження реформ в Україні, забезпечення верховенства права, а також розв'язання таких важливих питань для становлення демократичної держави, які пов'язані з ставленням до проблеми свободи преси і свободи слова.

Як зазначив Зленко, американська сторона "загалом залишилася задоволеною побаченим у Києві". З його слів, в ході зустрічі "не обійшлося без нагадування" про те, що США хотіли б, щоб було закінчено розслідування справ про вбивство журналістів Георгія Гонгадзе й Ігоря Александрова.

Ще на переговорах обговорювалися, зокрема, питання створення в Україні необхідного інвестиційного клімату, а також енергетичні проблеми в контексті того, як Київ розглядає можливість завершення будівництва нафтопроводу Одеса-Броди і Одеського нафтотерміналу, перспективи створення консорціуму по експлуатації цього нафтопроводу, а також підключення до цього проекту на партнерських стосунках інших країн.

Висновок, який міністр зробив після закінчення переговорів - Кондолізза Райс завірила українське керівництво, що нова американська адміністрація готова продовжувати співпрацю з Кучмою і українським урядом і поглиблювати відносини між двома країнами.

На зустрічі, зі слів Зленко, обговорювалися і питання міжнародної політики: ситуація на Балканах і результати Генуезького самміту великої "вісімки". Про останні події Райс розказала Кучмі.

У зустрічі взяли також участь посол США в Україні Карлос Паскуаль і колишній американський посол Стівен Пайфер.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування