Імідж Кучми - $500 тисяч?
Чи Томенко - інтриган?

Середа, 25 липня 2001, 17:30
PR-кампанію Кучми в США проводить фірма N, яка раніше створювала імідж в Штатах філіппінському диктатору Маркосу і африканським режимам. Про новий проект порятунку знівеченої репутації "гаранта" повідомив на прес-конференції у Києві директор Інституту політики Микола Томенко. З його слів, з компанією-інкогніто підписаний контракт розміром в 500 тисяч доларів. Замовником виступає Агентство гуманітарних технологій. У пункті №10 договору вказаний власник Агентства – Віктор Пінчук.


Томенко не сказав, як називається американська PR-фірма, але попередив, що після подачі до суду таємниця буде розкрита. "Дана структура бере на себе функції просування і створення позитивного іміджу офіційним особам України, забезпечення висвітлення і організації перебування цих осіб", - зазначив Томенко. Обходиться це задоволення не дешево. Надання послуг передбачає період з 1 січня по 30 вересня 2001 року, 250 тисяч доларів були перераховані відразу, ще 125 – вже потрапили до США щомісячними траншами.

Зі слів Томенка, ця фірма спеціалізується на просуванні на ринку PR "дуже цікавих людей", зокрема, Фердінанда Маркоса з Філіппін. Маркос відомий тим, що двічі перемагав на президентських виборах, напередодні 3-х виборів розпустив парламент і своїм указом прийняв Конституцію, а потім на референдумі закріпив за собою надзвичайні повноваження диктатора, - з багатозначним виразом обличчя зробив історичний екскурс Томенко.

"Якщо президент знає про це, невже він так розчарований в діяльності посольства, інших офіційних структур, які не можуть забезпечити перебування офіційної делегації, щоб це робила американська структура. Я упевнений, що президент Леонід Кучма не знає, що його іміджем буде займатися така специфічна контора в Америці, і якщо дізнається про це, то навряд чи буде задоволений цією обставиною", - заявив Томенко.

У ролі відбілювачів іміджу "гаранта", зі слів директора Інституту політики, використовуються "замовлені статті, робота з медіа, внесення змін до законодавства, яке стосується взаємовідносин між Україною і США, позитивні інформаційні кампанії, супровід на прес-конференціях, організація зустрічей".

Всією цією цікавою інформацією з політологом, який минулого тижня повернувся з США, поділилися "експерти і аналітики вашингтонської організації "Міжнародний центр".

Через кілька годин після цієї заяви Томенка з офіційним коментарем виступив директор Агентства гуманітарних технологій Максим Каріжський.

"Віктор Пінчук ніколи не був і не є власником Агентства гуманітарних технологій (АГТ). У цей час АГТ не має контрактів ані з президентом і адміністрацією президента України, ані з жодним з органів державної влади.

АГТ має велику кількість контактів в Європі та Америці. Але Агентство не має контракту, предметом якого є створення і просування в США іміджу президента Леоніда Кучми. Хочу заявити, що, діючи всередині і поза країною, АГТ робить те, що все від нас залежить для інтеграції України в світову спільноту. Ми прагнемо, щоб наші контрагенти в світі мали як можна більше позитивної інформації про Україну, і однією із задач нашої діяльності вважаємо створення позитивного образу України за рубежем.

Можливо, заява Томенко є політичною інтригою щодо названих ним осіб і покликана внести конфлікт в ці відносини. Не виключено також, що заява Томенко – це передчасний початок його персональної виборчої кампанії.

АГТ не поки має наміру подавати позов проти Томенка, вважаючи його дії звичайною провокацією. АГТ вважає, що дана заява Томенка дискредитує його і залишиться на його професійній совісті.

Агентство гуманітарних технологій створено в 1998 році і є дослідницькою і консалтинговою компанією. АГТ спеціалізується на послугах в області стратегічного консультування, розвитку суспільних зв'язків і економічних досліджень".

Максим Каріжський також додав УП, що він як керівник АГТ не підписував контрактів на терміни і суми, вказані Томенком. Також він стверджує, що не укладав договорів щодо просування і створення позитивного іміджу ані Кучмі, ані "офіційним особам України" – саме таке формулювання було в репліці директора Інституту політики.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування