За підсудного Дідовця поручилися три народних депутати

Четвер, 26 липня 2001, 13:58
Практично останньою надією припинити голодування у найближчий час для членів "Самостійної України" є апеляція про видачу Артема Дідовця на поруки. Звільнення підсудного зобов’язує суд перевірити його алібі, яке у нього, за словами "самостійників", стовідсоткове.

Дідовця було затримано за підозрою у підпалі будинку прокурора. 18 липня шість членів СУ, вимагаючи звільнення свого товариша, розпочали безстрокове голодування.

25 липня на судовому засіданні три народних депутати, члени НРУ подали клопотання про звільнення Дідовця на поруки. Суд, за словами "самостійників", в черговий раз їх проігнорував. З клопотанням про апеляцію їм порадили звернутись до прокуратури. Проте члени СУ зробили це ще сім днів тому, так і не отримавши жодної відповіді. При цьому, законодавством передбачено розгляд таких питань протягом трьох днів. Зараз готується апеляція для подальшого подання.

Свій стан учасники голодування характеризують як критичний. На восьмому дні голодування брат підсудного Дідовця Юрій втратив свідомість, пошкодив руку, в нього була кровотеча з носа і роту.

Олена Башук, котра 23 липня в непритомному стані потрапила до реанімаційного відділення, почувається краще, але продовжує голодувати.

Лікарі досі не надали учасникам голодування належного догляду. Хоча члени СУ зверталися з таким проханням в кілька установ, зокрема до мера міста.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News