Приїзд Кондоліззи Райс до Києва пролобіювала Польща. Зараз готується зустріч Буша, Кваснєвського та Кучми

Четвер, 26 липня 2001, 14:01
Візиту радника президента США з питань національної безпеки Кондоліззи Райс до України активно сприяла Польща, стверджує польське видання "Газета виборча".

За даними газети, ситуація в Україні вже давно перебуває в центрі уваги польсько-американських зустрічей на найвищому рівні. Під час останнього візиту американського президента до польської столиці Райс так багато чула про політику у відношенні до Києва, що просто "заразилася зацікавленням Україною", - стверджує польське видання.

Натиск поляків призвів до того, що нині створюється "Клуб приятелів України" на користь поліпшення взаємин між Вашингтоном і Києвом. Планується, що діятиме він на зразок "Приятелів Польщі", який протягом 90-х років відіграв у американській столиці роль лобі для прийняття Польщі в НАТО. Входили до нього видатні діячі польської еміграції, американські політики, конгресмени, публіцисти, в тому числі Бжезінський та Новак-Єзьоранський, які здійснювали підтримку Польщі через листи, пікети, конференції.

Сьогодні, заявляє "Газета виборча", американські "Приятелі України" готують грунт під зустріч президентів Буша, Кваснєвського та Кучми. Цей факт міг би сприяти публічному визнанню трикутника Вашингтон-Варшава-Київ.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування