Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Останнього держсекретаря призначать у вересні

Четвер, 26 липня 2001, 19:43
Призначення всіх державних секретарів міністерств і їх заступників буде закінчене у вересні, повідомив в четвер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" і газеті "Бізнес" державний секретар Кабінету міністрів Володимир Яцуба.

Поки цей процес дещо затягнеться в зв'язку з відпустками, що почалися. Взагалі ж Яцуба хоче, щоб при призначенні держсекретарів і їх заступників не було допущено "жодної помилки".

У зв'язку з цим він зазначив, що "вдячний долі і міністрам", які представили кандидатури вже призначених держсекретарів 13-ти міністерств.

Коментуючи на прохання агентства призначення на посаду держсекретаря Міністерства юстиції народного депутата Олександра Лавриновича, Яцуба охарактеризував його як "досвідчену людину", яку "всі добре" знають. "На мій погляд, він був одним з найбільш зважених політиків, і я думаю, що це розумна пропозиція", - сказав він, додавши, що пропозицію про призначення Лавриновича висунув прем'єр-міністр України Анатолій Кінах.

На думку Яцуби, держсекретарі не можуть бути політичними фігурами: Держсекретар є людиною, яка, по-перше, забезпечує роботу міністра, його апарату, і відповідає за підготовку документів, які виходять з міністерства. Політиком є міністр, він ухвалює рішення, а держсекретар - це, як перший заступник міністра. Це принципове питання, від якого треба відштовхуватися", - Яцуба.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кучма призначив 13 з 16 держсекретарів
Серед персоналій, які після указу Кучми будуть запобігати "дезорганізації виконавчої влади" у разі звільнення прем'єра – люди-чиновники, які, здебільшого, змінили амплуа заступника міністра на дублера і наглядача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...