Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари готуються вступити до блоку Ющенка "Наша Україна"

П'ятниця, 27 липня 2001, 11:49
На 31 липня в Симферополі заплановане спільне засідання Центрального проводу Народного Руху України і президії меджлісу кримськотатарського народу, повідомив голова меджлісу, народний депутат України Мустафа Джемільов в інтерв'ю Кримському центру реформ.

"Зараз готується проект угоди, який набере чинності після його ратифікації Курултаєм [національним з'їздом кримським татар]. Ідеться про включення, як четвертої сили в блок, до якого зараз входять обидва Рухи, Партія "Реформи і порядок" і Конгрес українських націоналістів. Якщо ми домовимося про умови, то ми будемо в союзі", - сказав Джемільов.

У Криму проживає понад 250 тисяч кримських татар. На парламентських виборах 1998 року татари підтримували Народний Рух України. Депутатом за списком НРУ став Мустафа Джемільов. Підтримка кримських татар означала більше за 6% голосів виборців для Народного Руху в регіоні, який вважається центром проросійських і комуністичних сил. При цьому понад 80 тисяч кримських татар не брали участь в голосуванні через проблеми надбання українського громадянства. У даний момент проблема громадянства, в основному, вирішена.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування