Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

92% населення за відставку Кучми

П'ятниця, 27 липня 2001, 15:13
У регіонах України проведено більше 150 зборів в підтримку референдуму про відставку президента України Кучми. На думку лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" та Форуму Національного Порятунку Юлії Тимошенко, цього більш ніж досить для того, щоб люди висловили своє відношення до діючого президента.

Тимошенко вважає, що референдум набирає "великих оборотів. І це не зважаючи на "адміністративні перешкоди: від протидії міліції, до так званого "заміновування " приміщення".

До вересня планується зібрати не менше за 3-4 млн. підписів. За словами Тимошенко , згідно з інформацією експертів Українського центру економічних і політичних досліджень ім. А.Разумкова, всього в Україні може бути зібрано біля 12-15 млн. підписів громадян в підтримку даного референдуму.

Референдум про відставку президента ініційований партією "Батьківщина" та ФНП. У питаннях референдуму пропонується добровільна відставка Кучми та організація влади, в якій народ через своїх вибраних представників буде брати участь в формуванні Кабінету Міністрів України і здійснювати контроль за його діяльністю.

Згідно з соціологічними опитами, проведеними "Батьківщиною" у Львові, Одесі, Харкові і Тернополі, 92% населення погодилися з першим питанням референдуму, а 89% - з другим.

У той же час Тимошенко переконана, що "незалежно від результату референдуму у президента не досить мужності підписати указ про свою відставку, а Верховній Раді не вистачить мужності, щоб примусити Кучму його підписати". Єдиним розв'язанням проблеми вона бачить в можливості подати відповідні документи до Страсбурзького суду. Його рішення є обов'язковими для виконання усіма посадовими особами України.

УФС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
оновленоРосіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
Усі новини...