У інтернеті-домені .UA з 15 вересня відкриється реєстрація доменних імен другого рівня

П'ятниця, 27 липня 2001, 16:48
Зі слів директора ТОВ "Хостмастер", чинного адміністратора домена .UA, Бориса Мостового, з цього моменту вступлять в дію нові правила домена .UA, відкрите публічне обговорення яких повинно завершитися цього тижня. Він нагадав, що раніше домени другого рівня в національному домені .UA не реєструвалися.

Відповідно до нових правил, зареєструвати приватний домен другого рівня зможуть тільки власники свідоцтв про реєстрацію словесних знаків для товарів і послуг, виданих центральним органом виконавчої влади з питань правової охорони інтелектуальної власності.

Зі слів Мостового, це обмеження було введене для того, щоб "запобігти порушенню прав і законних інтересів великого бізнесу України".

Крім приватних, правила передбачають також реєстрацію публічних (суспільних) доменів другого рівня, призначених для використання певним співтовариством українських користувачів Інтернет. Такі домени будуть створюватися з ініціативи реєстраторів доменних імен і тільки після відкритого публічного обговорення їх правил.

Він також нагадав, що сам домен .UA також є публічним і делегований його адміністратору міжнародною організацією ICANN (США) в інтересах усього українського Інтернет-співтовариства.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування