Справу унсовців за фактом блокування потягу закрито

П'ятниця, 27 липня 2001, 17:57
За відсутністю складу злочину слідчий Лінійного управління станції "Київ-пасажирський" Олег Касьянов закрив справу, порушену за фактом блокування потягу на київському вокзалі двома активістками УНА-УНСО.

Дві дівчини, одна з яких неповнолітня, 22 травня цього року прикували себе до рейок столичного вокзалу на знак протесту проти ув'язнення членiв УНА-УНСО та переслiдування полiтичної партiї УНА після подій 9 березня.

Рішення про закриття справи було прийняте на підставі результатів судово-технічної експертизи. Було зроблено висновок, що людське тіло не може бути перешкодою на шляху руху потягу, а також не могло поставити під загрозу життя та безпеку пасажирів. Крім того, час, на який було затримано потяг (30 хвилин) не міг збити графік руху потягу "Київ-Акмола".

Однак, за словами прес-секретаря УНА-УНСО Тетяни Чорновіл, яка брала участь у тій акції, керівництво не задоволене рішенням слідчого. Воно вимагає продовжити справу. Зокрема, заступник начальника Управління Міністерства внутрішніх справ на Південно-Західній залізниці, полковник міліції Олександр Зеленковський підписав постанову про продовження справи.

"Майдан"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування